r
Nosalty Logó

Pain au chocolat Picipirostól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Picipiros
Pain au chocolat Picipirostól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Kenéshez

Töltelék

Összesen 866 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Kenéshez

Töltelék

Összesen 3458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Kenéshez

Töltelék

Összesen 430 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 866 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    218.9 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3482.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    2061 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    329.9 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1717 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1610 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1277 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 3458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 430 kcal

Hozzávalók

Tészta

Kenéshez

Töltelék

  • 150 g étcsokoládé (8 db ujjnyi hosszúra és vastagságúra vágott étcsokoládé)

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd dagasztógépben 10 percig dagasztjuk. Kézzel is készíthetjük, ez esetben kis lisztet tehetünk a tészta köré dagasztáskor, hogy ne ragadjon annyira a kezünkre. Vigyázzunk rá, hogy ne vigyük túlzásba a lisztet, mert akkor nem lesz légies a tésztánk végeredménye.
  2. A tésztát lisztezett deszkára helyezzük, átgyúrjuk, majd kocka alakba formázva, folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. A pihentetett tésztát másnap a hűtőből kivesszük, lisztezett deszkán A4-es lap méretűre gyújtjuk.
  4. A margarin nyújtásához kiterítünk egy A4-es nagyságú sütőpapírt, félbehajtjuk, és a jobb felére helyezzük a margarint. Ráhajtjuk a margarinra a sütőpapír bal felét, tetejét egy sodrófával beütögetjük, hogy fellazítsuk a margarint. Ezután behajtjuk picit a papír széleit, majd szépen kinyújtjuk a margarint a sütőpapír lapjai között, akárcsak egy tésztát.
  5. A kinyújtott margarint a tészta jobb oldalára helyezzük, ráhajtjuk a bal felét és óvatosan, lassan elkezdjük sodrófával nyújtani felfelé és lefelé. Nagyon fontos a nyújtásnál, hogy ne siessünk, ne nyomjuk rá erősen, mert a tészta kilyukadhat és átüthet rajta a margarin!
  6. Amikor kétszer akkorára nyújtottuk hosszában, megtartva az eredeti szélességét, akkor lisztbe mártott kenőecsettel jól "átporoljuk" a tésztát. Ekkor az egyik felét a tészta negyedéig lehajtjuk, átporoljuk, a hosszabb felét pedig ráhajtjuk és annak is a tetejét átporoljuk. Folpackba csomagoljuk és fél órára hűtőbe tesszük.
  7. A hűtőből kivéve lisztezett deszkára helyezzük, újra hosszában kinyújtjuk, de most kicsivel hosszabbra, negyedéig behajtjuk, aztán hosszabb felét rá, közben ugyanúgy minden hajtás előtt és után átlisztezzük. Újra becsomagoljuk, újra fél órát pihentetjük.
  8. Pihentetés után lisztezett deszkán kb. 30x30 cm-es kockára nyújtjuk, átporoljuk lisztes ecsettel, széleit egy éles késsel picit levágjuk, hogy látszódjanak a tészta rétegei és egymás alá függőlegesen elhelyezünk 4 db csokirudat. Alattuk hosszában elvágjuk a tésztát, így mind a 4 csokirúd megkapja a saját tésztaszalagját.
  9. Felcsavarjuk a szalagokat. A csokirúd felett áthajtuk a tésztát, majd melléteszünk még egy csokirudat és szorosan, de óvatosan felcsavarjuk a szalagot. Ugyanezt megismételjük a másik háromnál is.
  10. Sütőpapírral bélelt sütőtálcára helyezzük őket 3-3 ujjnyi távolságra egymástól, tetejüket lekenjük a tejes tojássárgájával, majd előmelegített sütőben 160 C-on kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

Kenéshez

  1. Összekeverjük a tejet a tojássárgával és lekenjük a sütik tetejét ezzel.

Töltelék

  1. Az étcsokoládét 8 db ujjnyi hosszúra és vastagságúra vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 384
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pain au chocolat Picipirostól
Picipiros 76 recept

Hozzávalók

Tészta

Kenéshez

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...