Pain au chocolat Picipirostól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Picipiros
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 33% Zsír
Tészta
-
63g finomliszt228 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
1g só0 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
3g méz8 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
30g tej17 kcal
-
38g margarin269 kcal
Kenéshez
-
5g tojássárgája16 kcal
-
3g tej1 kcal
Töltelék
-
38g étcsokoládé205 kcal
Összesen
866
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 33% Zsír
Tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
5g só0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10g méz30 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
120g tej67 kcal
-
150g margarin1076 kcal
Kenéshez
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g tej6 kcal
Töltelék
-
150g étcsokoládé819 kcal
Összesen
3458
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 33% Zsír
Tészta
-
31.1g finomliszt113 kcal
-
1.2g élesztő1 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
1.2g méz4 kcal
-
6.2g margarin45 kcal
-
14.9g tej8 kcal
-
18.6g margarin134 kcal
Kenéshez
-
2.5g tojássárgája8 kcal
-
1.2g tej1 kcal
Töltelék
-
18.6g étcsokoládé102 kcal
Összesen
430
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 54.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 870.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 515 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 20.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 429 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 403 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 319 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
866
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.4 g
Zsír
-
Összesen 218.9 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 229 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3482.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 306 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 285 mg
-
Foszfor 701 mg
-
Nátrium 2061 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 329.9 g
-
Cukor 116 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 83.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1717 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 199 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 218 mg
-
Retinol - A vitamin: 1610 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 1277 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 310 micro
Összesen
3458
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 27.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 432.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 256 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 10.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 200 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 159 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
430
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta
- A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd dagasztógépben 10 percig dagasztjuk. Kézzel is készíthetjük, ez esetben kis lisztet tehetünk a tészta köré dagasztáskor, hogy ne ragadjon annyira a kezünkre. Vigyázzunk rá, hogy ne vigyük túlzásba a lisztet, mert akkor nem lesz légies a tésztánk végeredménye.
- A tésztát lisztezett deszkára helyezzük, átgyúrjuk, majd kocka alakba formázva, folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- A pihentetett tésztát másnap a hűtőből kivesszük, lisztezett deszkán A4-es lap méretűre gyújtjuk.
- A margarin nyújtásához kiterítünk egy A4-es nagyságú sütőpapírt, félbehajtjuk, és a jobb felére helyezzük a margarint. Ráhajtjuk a margarinra a sütőpapír bal felét, tetejét egy sodrófával beütögetjük, hogy fellazítsuk a margarint. Ezután behajtjuk picit a papír széleit, majd szépen kinyújtjuk a margarint a sütőpapír lapjai között, akárcsak egy tésztát.
- A kinyújtott margarint a tészta jobb oldalára helyezzük, ráhajtjuk a bal felét és óvatosan, lassan elkezdjük sodrófával nyújtani felfelé és lefelé. Nagyon fontos a nyújtásnál, hogy ne siessünk, ne nyomjuk rá erősen, mert a tészta kilyukadhat és átüthet rajta a margarin!
- Amikor kétszer akkorára nyújtottuk hosszában, megtartva az eredeti szélességét, akkor lisztbe mártott kenőecsettel jól "átporoljuk" a tésztát. Ekkor az egyik felét a tészta negyedéig lehajtjuk, átporoljuk, a hosszabb felét pedig ráhajtjuk és annak is a tetejét átporoljuk. Folpackba csomagoljuk és fél órára hűtőbe tesszük.
- A hűtőből kivéve lisztezett deszkára helyezzük, újra hosszában kinyújtjuk, de most kicsivel hosszabbra, negyedéig behajtjuk, aztán hosszabb felét rá, közben ugyanúgy minden hajtás előtt és után átlisztezzük. Újra becsomagoljuk, újra fél órát pihentetjük.
- Pihentetés után lisztezett deszkán kb. 30x30 cm-es kockára nyújtjuk, átporoljuk lisztes ecsettel, széleit egy éles késsel picit levágjuk, hogy látszódjanak a tészta rétegei és egymás alá függőlegesen elhelyezünk 4 db csokirudat. Alattuk hosszában elvágjuk a tésztát, így mind a 4 csokirúd megkapja a saját tésztaszalagját.
- Felcsavarjuk a szalagokat. A csokirúd felett áthajtuk a tésztát, majd melléteszünk még egy csokirudat és szorosan, de óvatosan felcsavarjuk a szalagot. Ugyanezt megismételjük a másik háromnál is.
- Sütőpapírral bélelt sütőtálcára helyezzük őket 3-3 ujjnyi távolságra egymástól, tetejüket lekenjük a tejes tojássárgájával, majd előmelegített sütőben 160 C-on kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
Kenéshez
- Összekeverjük a tejet a tojássárgával és lekenjük a sütik tetejét ezzel.
Töltelék
- Az étcsokoládét 8 db ujjnyi hosszúra és vastagságúra vágjuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 376
- Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Picipiros
76 recept