Padlizsános, tojásos lecsó
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Kr1szt1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
1 kcal
-
133g padlizsán32 kcal
-
33g tv-paprika5 kcal
-
21 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1g kapor0 kcal
-
92g tojás115 kcal
-
4g cukor16 kcal
Összesen
355
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
3 kcal
-
400g padlizsán95 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
62 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
8g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
3g kapor1 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
13g cukor48 kcal
Összesen
1067
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
2.7g napraforgó olaj24 kcal
-
11.5g vöröshagyma4 kcal
-
0.9g hegyes erős paprika0 kcal
-
25.6g padlizsán6 kcal
-
6.4g tv-paprika1 kcal
-
4 kcal
-
19.2g paradicsom3 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.2g kapor0 kcal
-
17.6g tojás22 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
Összesen
67
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 300 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1598.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 256 mg
-
Nátrium 1161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 422 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 187 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 258 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 108 micro
-
β-karotin 623 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 670 micro
Összesen
355
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.9 g
Zsír
-
Összesen 67.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4795.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 281 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 767 mg
-
Nátrium 3484 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.7 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1265.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 568 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 561 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 349 micro
-
Kolin: 773 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 325 micro
-
β-karotin 1869 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 2009 micro
Összesen
1067
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 223 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 493 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
67
kcal
Hozzávalók
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
2 közepes db vöröshagyma
-
1 db padlizsán
-
1 közepes db tv-paprika
-
3 közepes db paradicsom
-
2 kávéskanál só
-
2 teáskanál petrezselyem
-
1 ek kapor
-
5 db tojás
-
2.5 teáskanál cukor
Elkészítés
- Előkészítésre gyakorlatilag nincs szükség, folyamatosan, a főzés közben felvágunk mindent. Tehát a hagymákkal kezdjük, amit megpucolunk, felszeletelünk, és olajon elkezdjük dinsztelni. Pár perc után egy kicsit megsózzuk, ekkor már kis levet is ereszt. Ha előbb sózzuk, nem fog úgy pirulni, csak főni.
- Közben felvágjuk az erős paprikát is, ha nincs itthon, ki is maradhat. Néha megkeverjük a hagymát, majd hozzátesszük a paprikát is.
- Jöhet a padlizsán, amit megmosunk, a végeit levágjuk, majd felkockázzuk. Amint ezzel megvagyunk, mehet a hagymára. Az egészet pár percenként megkeverjük, majd, ha már elkezd puhulni, jöhet egy újabb adag só és most már bors is. Petrezselymet és kaprot és mindig fagyasztok le, amikor szezonja van, így mindig van itthon. Kicsit rakunk most ebből is.
- Felvágjuk a tv és a kaliforniai paprikákat is, és ezeket is hozzátesszük a zöldségekhez. Újabb fűszerezés és kevergetés. Nem kell folyamatosan, de ne hagyjuk leégni. Én úgy szeretem, ha teljesen megpuhul, "összeesik", de ez ízlés dolga, ki, hogyan szereti. Én tehát megvárom, amíg teljesen pépes nem lesz.
- Felvágjuk a paradicsomot is, kockára, és rádobjuk a pépes zöldségekre. Rögtön teszünk hozzá pár kanál cukrot is, én mindenhez teszek, amibe paradicsomot teszek. Ellensúlyozza a savanyúságát és karamellizálódás közben mélyíti az ízeket.
- Az egészet tehát főzzük még egy kicsit, majd jöhetnek a tojások. Én nem szoktam őket külön felverni, mert jobban szeretem, ha nem egynemű az egész. Egy akkora tálba vagy tányérba, amiben elférnek, felütjük őket, majd az egészet egyben a zöldségekre öntjük. Óvatosan kavargatjuk, szinte várunk minden keverés után pár másodpercet, és ezeket az alul átsült részeket igyekszünk felülre húzni. Ha lágyabban szeretjük a tojásokat, akkor már készen is vagyunk, ha keményebben, jobban megfőzve, akkor még pár perc, és már falatozhatunk is! Ha túl csípősre sikeredett volna, egy kis tejföllel tálalva ezt ellensúlyozhatjuk is.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 798
- Feltöltés dátuma: 2019. november 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Kr1szt1
11 recept
A lecsó az az étel, amit én szinte mindig teljesen máshogyan készítek, függően attól, hogy mi van itthon és hogy milyen a kedvem. Ez most így sikerült :)