r
Nosalty Logó

Padlizsános sült gnocchi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
TkT
Padlizsános sült gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 805 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1610 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2277.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    1762 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 805 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4555.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    3523 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    829.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 1610 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    736 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt hosszában szeleteljük fel, sózzuk meg mindkét oldalát, majd pár percig tegyük félre.
  2. Ez idő alatt a lilahagymát és fokhagymát aprítsuk fel, majd egy magasabb falú serpenyőben az olívaolajon pirítsuk meg.
  3. Amíg a hagymák pirulnak, a padlizsánszeleteket mossuk le (így az esetleges keserű mellékíztől meg is szabadultunk), és vagdossukkb 1,5 cmx1,5 cm-es kockákra, tegyük a serpenyőbe, majd kb. 6-8 percig pirítsuk a hagymákkal addig, amíg a padlizsán picit összeesik. Ekkor öntsük hozzá a paradicsomot, fűszerezzük, és várjuk meg, amíg az egész rotyogni kezd. Ebben a fázisban mehet bele a vörösbor, 1 perc alatt 2-3 keverés, majd le is vehetjük a tűzről.
  4. A gnocchit a zacskón található instrukcióknak megfelelően lobogó vízben 2-3 perc alatt készre főzzük, leszűrjü, és összekeverjük a padlizsános mártással.
  5. Az egészet egy vajjal kikent tűzálló tálba öntjük, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben összesütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9006
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a padlizsánt, de sajnos a március nem éppen a szezonja, így ilyenkor elég borsos ára van. A napokban azonban a kedvenc zöldségesemnél találtam leárazva néhány igen szép darabot, amiket nem tudtam otthagyni. Aznap este mindenképpen gnocchit szerettem volna készíteni, így gondoltam párosítom a két kedvencem, és elkészítem ezt a fenséges sült tésztát!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...