r
Nosalty Logó

Padlizsános-sajtos spagetti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Padlizsános-sajtos spagetti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A spagettihez és a padlizsánhoz

A szószhoz

1539
Kalória
84.1g
Fehérje
105.1g
Szénhidrátok
87.9g
Zsír
463.9g
Víz
247.7g
Koleszterin
14.6g
Rost
17.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A spagettihez és a padlizsánhoz

A szószhoz

Összesen 1539 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A spagettihez és a padlizsánhoz

A szószhoz

Összesen 1539 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A spagettihez és a padlizsánhoz

A szószhoz

Összesen 197 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.1 g

Zsír

  • Összesen
    87.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8568.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    2029 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1524 mg
  • Nátrium
    4710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    463.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    710 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    698 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 1539 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.1 g

Zsír

  • Összesen
    87.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8568.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    2029 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1524 mg
  • Nátrium
    4710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    463.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    710 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    698 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 1539 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1092.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 197 kcal

Elkészítés

A spagettihez és a padlizsánhoz

  1. A padlizsánt karikázzuk fel, sózzuk, parmezánozzuk be, és tegyük félre 1 órára.
  2. Egy lábosban forraljunk vizet, adjuk hozzá a spagettit, és főzzük 13-15 percig.
  3. Ha kész, lecsepegtetjük.
  4. Ha letelt az 1 óra, a padlizsánt vágjuk fel kockákra.
  5. Egy serpenyőt kenjünk ki olívaolajjal, forrósítsuk fel.
  6. Közepes lángon, fedő alatt süssük a padlizsánt, a sütés felénél szórjuk rá az ízbombakockát.
  7. Kb. 10 perc alatt puhára sütjük.
  8. A szószhoz egy kislábosban alacsony lángon olvasszuk fel a margarint és a kockasajtot.
  9. Ha felolvadt, öntsük rá a tejszínt, és melegítsük fel.
  10. Ha felmelegedett, adjuk hozzá apránként, kevergetve a reszelt sajtokat.
  11. Miután a sajtok elolvadtak, habverővel kevergessük kb. 2-3 percig a szószt.
  12. Főzzük még 5 percig, majd mikor már elég sűrű, vegyük le.
  13. Öntsük a spagettire vagy amellé a padlizsánra, ahogyan jólesik!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Nagy kedvencem a padlizsán, bármilyen formában, most éppen a ritkán fogyasztott tészta mellé került.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Gnocchi sütőben besütve

A gnocchi mindenhogy isteni, de besütve a kedvencünk. A Candy által biztosított sütőben gyönyörűen ráolvasztottuk a sajtot a gnocchira. Bazsalikommal tálaltuk, és egyből el is fogyott.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!