r
Nosalty Logó

Padlizsános-sajtos csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Tomatotree
Padlizsános-sajtos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hús elkészítése

Padlizsán előkészítése

Összesütés

Összesen 304 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hús elkészítése

Padlizsán előkészítése

Összesütés

Összesen 1824 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hús elkészítése

Padlizsán előkészítése

Összesütés

Összesen 124 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1472 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    945 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 304 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.4 g

Zsír

  • Összesen
    119.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    513 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8831.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1069 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1681 mg
  • Nátrium
    5671 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1102.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    510 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 1824 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Hús elkészítése

Padlizsán előkészítése

Összesütés

Elkészítés

Hús elkészítése

  1. A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük, és szeletekre vágjuk. A sót és a fűszereket összekeverjük egy kis tálkában, és a húst megszórjuk a keverékkel, kicsit pihentetjük.
  2. Pihentetés után felhevítjük az olívaolajat egy serpenyőben, és a hússzeleteket mindkét oldalukon fehéredésig elősütjük. Ha mindegyikkel megvagyunk, visszarakjuk a serpenyőbe, és 1 dl vizet aláöntve puhára sütjük.

Padlizsán előkészítése

  1. A padlizsánokat megmossuk, megtöröljük és kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd a besózzuk, állni hagyjuk.
  2. Fél óra után leöntjük a levét, amit engedett, és egy sütőpapírral borított tepsit olajjal befröcskölünk. A padlizsán szeleteket mindkét oldalukon beszórjuk a maradék fűszerkeverékkel.
  3. Forró sütőben megsütjük, ha pirulni kezd, akkor átforgatjuk a szeleteket, és olajat csepegtetünk rájuk.

Összesütés

  1. A puhára sült hús szaftját tepsibe öntjük, ráhelyezzük a húsokat, a készre sütött padlizsánkarikákkal befedjük, és reszelt sajttal bőven megszórjuk. Már csak annyi időre toljuk vissza a sütőbe, amíg a sajt ráolvad és kis színt kap.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10791
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 01.

Ajánló

A padlizsánt szívesebben sütöm sütőben, tepsin szétterítve, mert az olajban sütés során rengeteg olajat felvesz, és nem szeretjük, ha tocsog.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsános-sajtos csirkemell
Tomatotree 262 recept

Szeretjük a padlizsánt. Ennyi a történet. Egyébként a hús és a sajt közé gyakorlatilag egy csomó zöldség, ill. gyümölcs behelyettesíthető. (Gomba, brokkoli, bébirépa, cukkini, alma, őszibarack...)  A variációk száma végtelen.

Hozzávalók

Hús elkészítése

Padlizsán előkészítése

Összesütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...