r
Nosalty Logó

Padlizsános quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli
Padlizsános quiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 620 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2471 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 620 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.2 g

Zsír

  • Összesen
    170.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1896.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    808 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    963.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    767 micro
Összesen 2471 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát sütőpapírral együtt belenyomkodjuk a piteformába, villával megszurkáljuk a tésztát. Sütőpapírból vágunk egy akkora darabot, ami túllóg a tál szélein, rátesszük a tésztára. A sütőpapírra öntünk kb. fél kg lencsét vagy száraz babot, előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, levesszük a sütőpapírt a lencsével együtt, a tésztát félretesszük. (Ezt a folyamatot nevezzük „vakon sütésnek”, ezzel a módszerrel a tészta megtartja eredeti formáját.) Míg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket.
  2. A padlizsánokat megmossuk, felkarikázzuk. Mindkét felüket besózzuk, majd kis idő múlva leöblítjük, konyhai papírtörlővel szárazra itatjuk.
  3. Felkockázzuk a hagymát, fokhagymát, kevés olívaolajon megfuttatjuk, majd egy tálban félretesszük.
  4. Ugyanabban a serpenyőben, pici olívaolajon a sózott, borsozott padlizsánkarikák mindkét oldalát enyhén megsütjük, és egy tányérra félretesszük őket. Nem kell, hogy átsüljenek teljesen.
  5. A serpenyőbe öntjük a tejet, tejszínt, tejfölt, juhsajtot, fűszerezzük, és felforraljuk.
  6. Hozzáadjuk a keményítőt, besűrítjük, hozzákeverjük a hagymát is.
  7. Lezárjuk alatta a tüzet, majd a két elkevert tojást is belekeverjük.
  8. A padlizsánt a tésztára rétegezzük, minden réteget leöntünk masszával, és ezt addig folytatjuk, míg tart az alapanyag.
  9. Betoljuk a sütőbe, és kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 36882
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A "quiche-project" második számú versenyzője ez a padlizsános pite. Kevesebb juhsajt került bele, mint a póréhagymás változatba, ezért sokkal könnyebb lett a végeredmény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...