Padlizsános quiche
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Oli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
200g padlizsán48 kcal
-
69g leveles tészta255 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
13g tej7 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
10 kcal
-
25g juhsajt95 kcal
-
28g tojás35 kcal
Összesen
620
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
800g padlizsán190 kcal
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
48g olívaolaj424 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
50g tej28 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
38 kcal
-
100g juhsajt378 kcal
-
110g tojás138 kcal
Összesen
2471
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
49g padlizsán12 kcal
-
16.9g leveles tészta63 kcal
-
5.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
2.9g olívaolaj26 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
6.1g főzőtejszín8 kcal
-
3.1g tej2 kcal
-
2.5g tejföl5 kcal
-
0.6g étkezési keményítő2 kcal
-
6.1g juhsajt23 kcal
-
6.7g tojás8 kcal
Összesen
152
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 42.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 474.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 240.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 192 micro
Összesen
620
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.2 g
Zsír
-
Összesen 170.2 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 419 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1896.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 361 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 537 mg
-
Nátrium 808 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170.2 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 963.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 309 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 370 mg
-
Retinol - A vitamin: 298 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 140 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 767 micro
Összesen
2471
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
-
2 db padlizsán
-
1 csomag leveles tészta
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
6 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
100 ml főzőtejszín
-
50 ml tej
-
2 ek tejföl
-
1 csapott ek étkezési keményítő
-
10 dkg juhsajt
-
2 db tojás
Elkészítés
- A leveles tésztát sütőpapírral együtt belenyomkodjuk a piteformába, villával megszurkáljuk a tésztát. Sütőpapírból vágunk egy akkora darabot, ami túllóg a tál szélein, rátesszük a tésztára. A sütőpapírra öntünk kb. fél kg lencsét vagy száraz babot, előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, levesszük a sütőpapírt a lencsével együtt, a tésztát félretesszük. (Ezt a folyamatot nevezzük „vakon sütésnek”, ezzel a módszerrel a tészta megtartja eredeti formáját.) Míg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket.
- A padlizsánokat megmossuk, felkarikázzuk. Mindkét felüket besózzuk, majd kis idő múlva leöblítjük, konyhai papírtörlővel szárazra itatjuk.
- Felkockázzuk a hagymát, fokhagymát, kevés olívaolajon megfuttatjuk, majd egy tálban félretesszük.
- Ugyanabban a serpenyőben, pici olívaolajon a sózott, borsozott padlizsánkarikák mindkét oldalát enyhén megsütjük, és egy tányérra félretesszük őket. Nem kell, hogy átsüljenek teljesen.
- A serpenyőbe öntjük a tejet, tejszínt, tejfölt, juhsajtot, fűszerezzük, és felforraljuk.
- Hozzáadjuk a keményítőt, besűrítjük, hozzákeverjük a hagymát is.
- Lezárjuk alatta a tüzet, majd a két elkevert tojást is belekeverjük.
- A padlizsánt a tésztára rétegezzük, minden réteget leöntünk masszával, és ezt addig folytatjuk, míg tart az alapanyag.
- Betoljuk a sütőbe, és kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 183
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 36902
- Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Oli
62 recept
A "quiche-project" második számú versenyzője ez a padlizsános pite. Kevesebb juhsajt került bele, mint a póréhagymás változatba, ezért sokkal könnyebb lett a végeredmény.