r
Nosalty Logó

Padlizsános paradicsomszósz

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Padlizsános paradicsomszósz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1837 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15062 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 307 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3725.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    955 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    477 mg
  • Foszfor
    1395 mg
  • Nátrium
    680 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.3 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    2386.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    737 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1137 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2937 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    90370 micro
  • Lut-zea
    1180 micro
Összesen 1837 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3093 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat hosszában félbevágjuk, és forró sütőben megsütjük.
  2. A paradicsomlét addig forraljuk, míg szósz állagú nem lesz (kb. fél óra), közben hozzáadjuk a fűszereket.
  3. A padlizsánt a sütőből kivesszük, kanállal kikaparjuk a belsejét (akkor jó, lekvár állagú), és összekavarjuk a szósszal, még párat rottyantunk rajta, és kész.
  4. Tésztával és reszelt sajttal tálaljuk, de melegszendvicskrémnek sem utolsó, pláne, ha belevágunk néhány darab gombát.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4168
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igyekeztem felismerhetetlenné tenni a padlizsánt a párom számára, aki nem szereti, viszont mindenért odavan, ami paradicsomos.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek