r
Nosalty Logó

Padlizsános hústekercs kaprival és aszalt paradicsommal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
giuliettalupa
Padlizsános hústekercs kaprival és aszalt paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 370 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2212 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1206.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    210 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3825 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 370 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215.6 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    880 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7241.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    1420 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    441 mg
  • Foszfor
    2224 mg
  • Nátrium
    2918 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1259.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    704 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    731 mg
  • Retinol - A vitamin:
    669 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    22951 micro
  • Lut-zea
    1476 micro
Összesen 2212 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1206 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat hosszában vágjuk fel kb. 1 cm-es szeletekre, majd sózás és olajozás nélkül pirítsuk át egy serpenyőben 4-5 perc alatt. Én egy bordázott vasserpenyőt használtam, így keletkeztek a csíkok a padlizsánszeleteken, de bármilyen vastag aljú serpenyő jó lehet. A lényeg, hogy süljön át a padlizsánszeletek mindkét oldala.
  2. Majd vágjunk le egy tepsiméretű zsírpapírt (sütőpapírt), kenjük át olívaolajjal, és erre fektessük az átsütött padlizsánszeleteket úgy, hogy egy négyzet alakot formázzanak, és a szélek fedjék egymást, ez lesz a tekercs külső oldala. (A papírt nem fogja befedni teljen a padlizsán, de könnyebb lesz feltekerni, ha van egy kis széle, ahol meg tudjuk fogni.)
  3. Most elkészítjük a következő, húsos réteget. A darált húst sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát, és belekeverjük a 2 tojást, kapribogyót, az aszalt paradicsomot és végül a zsemlemorzsát. Jól átgyúrjuk, átkeverjük, és a padlizsános rétegre simítjuk, nyomkodjuk.
  4. Ezt követően a sonkaszeleteket fektessük a darált húsos rétegre, majd a legvégén a szeletelt sajttal fedjük be.
  5. Mikor elkészültünk a rétegek egymásra helyezésével, a zsírpapír segítségével feltekerjük a padlizsános húsroládot, mintha egy rétest vagy palacsintát tekernénk. Vigyázzunk a zsírpapír mindig maradjon kívül! Majd kívülről körbetekerjük szorosan a zsírpapírral, hogy ne nyíljon szét a rolád, és a sütőbe tesszük. A biztonság kedvéért akár egy őzgerincformába is tehető, akkor biztosan megtartja az alakját sütés közben. (Én így készítettem!)
  6. A sütés ideje kb. 50 perc közepes hőfokon (180 fok). Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd kibontva a zsírpapírból, hidegen szeleteljük. Díszíthetjük ehető virágokkal vagy friss zöld fűszerrel. Hidegen-melegen egyaránt fogyasztható.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 266
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 17.

Ajánló

Fogyasztható hidegen salátával vagy melegen rizzsel, burgonyapürével.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsános hústekercs kaprival és aszalt paradicsommal
giuliettalupa 82 recept

Ideális vendégváró, mutatós ünnepi fogás padlizsánrajongóknak, olaszos ízesítéssel. Viszonylag könnyen elkészíthető, és amíg sül a sütőben, egy könnyű saláta is összedobható mellé köretként.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...