Padlizsános hústekercs kaprival és aszalt paradicsommal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
giuliettalupa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1g olívaolaj12 kcal
-
133g padlizsán32 kcal
-
83g darált pulykahús96 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
17g zsemlemorzsa66 kcal
-
4g kapribogyó1 kcal
-
22 kcal
-
0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
25g pulykamellsonka28 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
370
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
8g olívaolaj71 kcal
-
800g padlizsán190 kcal
-
500g darált pulykahús575 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
25g kapribogyó6 kcal
-
129 kcal
-
3 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
150g pulykamellsonka165 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2212
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
42g padlizsán10 kcal
-
26.3g darált pulykahús30 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
-
5.3g zsemlemorzsa21 kcal
-
1.3g kapribogyó0 kcal
-
2.6g szárított paradicsom7 kcal
-
0.1g négyszínű bors0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
7.9g sajt28 kcal
-
7.9g pulykamellsonka9 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
117
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.9 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1206.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 371 mg
-
Nátrium 486 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 210 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3825 micro
-
Lut-zea 246 micro
Összesen
370
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 215.6 g
Zsír
-
Összesen 83.6 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 880 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7241.3 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 196 mg
-
Kálcium 1420 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 441 mg
-
Foszfor 2224 mg
-
Nátrium 2918 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.8 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1259.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 704 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 151 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 422 micro
-
Kolin: 731 mg
-
Retinol - A vitamin: 669 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 436 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 22951 micro
-
Lut-zea 1476 micro
Összesen
2212
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 380.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1206 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
117
kcal
Hozzávalók
-
1 ek olívaolaj
-
2 db padlizsán
-
50 dkg darált pulykahús
-
2 db tojás
-
10 dkg zsemlemorzsa
-
5 teáskanál kapribogyó
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A padlizsánokat hosszában vágjuk fel kb. 1 cm-es szeletekre, majd sózás és olajozás nélkül pirítsuk át egy serpenyőben 4-5 perc alatt. Én egy bordázott vasserpenyőt használtam, így keletkeztek a csíkok a padlizsánszeleteken, de bármilyen vastag aljú serpenyő jó lehet. A lényeg, hogy süljön át a padlizsánszeletek mindkét oldala.
- Majd vágjunk le egy tepsiméretű zsírpapírt (sütőpapírt), kenjük át olívaolajjal, és erre fektessük az átsütött padlizsánszeleteket úgy, hogy egy négyzet alakot formázzanak, és a szélek fedjék egymást, ez lesz a tekercs külső oldala. (A papírt nem fogja befedni teljen a padlizsán, de könnyebb lesz feltekerni, ha van egy kis széle, ahol meg tudjuk fogni.)
- Most elkészítjük a következő, húsos réteget. A darált húst sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát, és belekeverjük a 2 tojást, kapribogyót, az aszalt paradicsomot és végül a zsemlemorzsát. Jól átgyúrjuk, átkeverjük, és a padlizsános rétegre simítjuk, nyomkodjuk.
- Ezt követően a sonkaszeleteket fektessük a darált húsos rétegre, majd a legvégén a szeletelt sajttal fedjük be.
- Mikor elkészültünk a rétegek egymásra helyezésével, a zsírpapír segítségével feltekerjük a padlizsános húsroládot, mintha egy rétest vagy palacsintát tekernénk. Vigyázzunk a zsírpapír mindig maradjon kívül! Majd kívülről körbetekerjük szorosan a zsírpapírral, hogy ne nyíljon szét a rolád, és a sütőbe tesszük. A biztonság kedvéért akár egy őzgerincformába is tehető, akkor biztosan megtartja az alakját sütés közben. (Én így készítettem!)
- A sütés ideje kb. 50 perc közepes hőfokon (180 fok). Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd kibontva a zsírpapírból, hidegen szeleteljük. Díszíthetjük ehető virágokkal vagy friss zöld fűszerrel. Hidegen-melegen egyaránt fogyasztható.
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 267
- Feltöltés dátuma: 2020. július 17.
Ajánló
Fogyasztható hidegen salátával vagy melegen rizzsel, burgonyapürével.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
giuliettalupa
82 recept
Ideális vendégváró, mutatós ünnepi fogás padlizsánrajongóknak, olaszos ízesítéssel. Viszonylag könnyen elkészíthető, és amíg sül a sütőben, egy könnyű saláta is összedobható mellé köretként.