Padlizsános-almás bruschetta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ági78
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
200g kenyér548 kcal
-
140g padlizsán33 kcal
-
100g alma47 kcal
-
40g camembert sajt120 kcal
-
25g edami sajt89 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
874
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
400g kenyér1096 kcal
-
280g padlizsán67 kcal
-
200g alma94 kcal
-
80g camembert sajt240 kcal
-
50g edami sajt179 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
1751
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
39.2g kenyér107 kcal
-
27.4g padlizsán7 kcal
-
19.6g alma9 kcal
-
7.8g camembert sajt24 kcal
-
4.9g edami sajt17 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
171
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.1 g
Zsír
-
Összesen 30.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2916 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 608 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 575 mg
-
Nátrium 1530 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.3 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 302 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 231 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
874
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.3 g
Zsír
-
Összesen 60.6 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5832 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 1216 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 242 mg
-
Foszfor 1149 mg
-
Nátrium 3060 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 232.6 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 604 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 322 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 462 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 324 micro
Összesen
1751
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 571.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 300 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 59.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt elkezdjük előmelegíteni.
- A padlizsánt alaposan megmossuk, majd 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk. Legalább 16 szelet kell. Lesózzuk, majd papírtörlőre fektetjük a padlizsánszeleteket. Nagyjából 5 perc alatt kiereszti a levét, amit egy ráterített papírtörlővel felitatunk.
- Az almát megmossuk, félbe vágjuk, magházát kiszedjük, majd az egyik felét 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk. Ebből is legalább 16 szelet kell.
- A kenyérszeleteket egy sütőpapírral fedett tepsibe fektetjük, meglocsoljuk őket pár csepp olívaolajjal, majd annyi időre a sütőbe dugjuk őket, míg elkészítjük a padlizsánszeleteket. (3-4 perc)
- Egy teflon serpenyőt felhevítünk. A forró serpenyőbe fél evőkanálnyi olívaolajat öntünk, majd a padlizsánszeleteket oldalanként fél-fél perc alatt átsütjük. Papírtörlőre kiszedjük.
- A kenyérszeleteket kivesszük a sütőből, mindegyiket alaposan megdörzsöljük fokhagymával. Következhet a feltét.
- A fokhagymás pírítósokra egy-egy szelet Brie-t fektetünk, erre jön két-két szelet padlizsán, amit frissen őrölt borssal és egy két csepp (tényleg nem több) citormlével ízesítünk, majd két-két szelet almát fektetünk rá.
- A bruschetták tetejére reszelt sajtot halmozunk, majd a sütőbe visszatéve grill fokozaton 5-10 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a sajt szép aranybarna.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 163
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5926
- Feltöltés dátuma: 2012. május 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Ági78
149 recept
Szeretjük az ilyen és ehhez hasonló "falatokat". Ezt a fajtát már többször készítettem. Tegnapelőtt újabb adag gyökérkenyeret sütöttem, gondoltam remek alapja lesz a szombati reggelinek. Most bazsalikommal és oregánóval ízesítettem a gyökérkenyér tésztáját, ami remek mediterrán ízvilágot kölcsönzött a bruschettának. :) Mi Brie helyett kéksajttal is nagyon szeretjük. Nagyon jól illik az almához és padlizsánhoz. Ha sikerül, olyan padlizsánt válasszunk, ami nem túl vastag. Akkor jó, ha az átmérője kb. 5 cm, így nem kell félbe vágni a szeleteket, és sütéskor szépen egyben marad. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/