Padlizsánleves csicseriborsóval noparatól
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
200g padlizsán48 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
538g csicseriborsó2032 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
25g kókusztej49 kcal
-
23g mungóbabcsíra7 kcal
-
250g zöldség alaplé18 kcal
Összesen
2272
kcal
- 14% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
800g padlizsán190 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
2150g csicseriborsó8127 kcal
-
48g olívaolaj424 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
100g kókusztej197 kcal
-
90g mungóbabcsíra27 kcal
-
1000g zöldség alaplé70 kcal
Összesen
9084
kcal
- 14% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
18.6g padlizsán4 kcal
-
2.1g vöröshagyma1 kcal
-
50.1g csicseriborsó189 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
2.3g kókusztej5 kcal
-
2.1g mungóbabcsíra1 kcal
-
23.3g zöldség alaplé2 kcal
Összesen
212
kcal
- 14% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.5 g
Zsír
-
Összesen 50.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3264.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 341 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 470 mg
-
Foszfor 1446 mg
-
Nátrium 939 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 354.4 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 72 mg
VÍZ
-
Összesen 275 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3057 micro
-
Kolin: 554 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 243 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
2272
kcal
- 14% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 453.9 g
Zsír
-
Összesen 200.9 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13057.1 g
-
Cink 62 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 1362 mg
-
Vas 99 mg
-
Magnézium 1881 mg
-
Foszfor 5785 mg
-
Nátrium 3756 mg
-
Réz 15 mg
-
Mangán 92 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1417.5 g
-
Cukor 264 mg
-
Élelmi rost 288 mg
VÍZ
-
Összesen 1100.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 125 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 279 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12227 micro
-
Kolin: 2216 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 973 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 279 micro
Összesen
9084
kcal
- 14% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 304.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 25.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 285 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
212
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
6 ek olívaolaj
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 dl kókusztej
-
90 g mungóbabcsíra
-
1 l zöldség alaplé
Elkészítés
- A padlizsánt és a hagymát hámozzuk, felkockázzuk. A fokhagyma gerezdeket is megpucoljuk. Egy nagyobb tepsibe tesszük az egészet, és meglocsoljuk 4 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összeforgatjuk.Majd a tepsi egyik felébe halmozzuk úgy, hogy egy kisebb sáv maradjon a csicseriborsónak.
- Az üresen maradt csíkba öntjük a lecsepegtetett csicseriborsót, és összeforgatjuk 2 evőkanál olívaolajjal. Az egészet 35 percen át sütjük, és ha kellátkeverjük, hogy egyenletesen süljön. Amikor a padlizsán aranybarna és puha, a csicseriborsó pedig kicsit megpirult, kivesszük a tepsit.
- Egy nagyobb lábosba átkanalazzuk a padlizsánt, a fokhagyma gerezdeket közben szétnyomkodjuk benne. A padlizsán egy részét krumplinyomóval vagy botmixerrel szétnyomkodjuk, így sűrítjük be a levest.
- Hozzáöntjük a leveskockákból főzött levest, fűszerezzük őrölt köménnyel, sóval, borssal. Közepes lángon felforraljuk, hozzáadjuk a csicseriborsót és a babcsírát. Ekkor már csak egyet rottyantunk rajta és kész is.
- Ízlés szerint egy kis joghurttal vagy kókusztejjel meglocsolva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1069
- Feltöltés dátuma: 2013. november 19.
Ajánló
Ízlés szerint lehet variálni a fűszerezést, például ha joghurttal tálaljuk, akkor adhatunk oregánót a leveshez. Ha zöldséglevessel öntjük fel, akkor egy vegán étrendbe is belefér, de persze szabadon cserélhetjük csirke vagy marha alaplére is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imádom a padlizsánt, főleg a padlizsánkrémet, de az uram utóbbit nem csípi. Gondoltam, akkor legyen a tegnap vett padlizsánból valami új, érdekes, hiszen mindig sütjük vagy panírozzuk. Tartalmas zöldségleves lett, jó felvezetés egy vasárnapi ebédhez.