r
Nosalty Logó

Padlizsánkrémes tészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Padlizsánkrémes tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A padlizsánkrémhez

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 604 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A padlizsánkrémhez

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 2414 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A padlizsánkrémhez

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 139 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1645.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    524 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    502 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1094 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 604 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    115.7 g

Zsír

  • Összesen
    80.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    642 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6581.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    2097 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1966 mg
  • Nátrium
    2009 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1125.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    534 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    973 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    1281 micro
Összesen 2414 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    249 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

A padlizsánkrémhez

A tésztához

Az összeállításhoz

Elkészítés

A padlizsánkrémhez

  1. A padlizsánt megmossuk, késsel megszurkáljuk. Az egész fokhagymát olajjal meglocsoljuk, alufóliába csomagoljuk.
  2. A zöldségeket az előmelegített sütőbe tesszük egy tepsin. Amikor a fokhagyma krémesre sült vegyük ki. Később, ha a padlizsán is kész, azt is.
  3. Távolítsuk el a padlizsán héját, szárát, a húsát pedig tegyük egy tálba. A fokhagymát pucoljuk meg, és adjuk a padlizsánhoz.
  4. A többi hozzávalóval keverjük be a padlizsánkrémet.

A tésztához

  1. A lisztet tegyük egy tányérba, a közepén formáljunk mélyedést, és üssük bele a tojásokat.
  2. Egy villával fokozatosan keverjük össze a tojást a liszttel, hogy csomómentes masszát kapjunk. Ha a tészta az összes lisztet felvette, gyúrjuk 10 percig a gombócot.
  3. A kész tésztát pihentessük 30 percig.
  4. Alaposan belisztezve nyújtsuk olyan vékonyra a tésztát, hogy lássuk rajta keresztül a kezünket. Hajtogatva csavarjuk fel, és vágjunk belőle spagetti-vékonyságú csíkokat.
  5. Engedjük a tésztát forró, sós vízbe, és főzzük 2,5 percig. Szűrjük le, a főzővízből tartsunk meg egy keveset.

Az összeállításhoz

  1. A koktélparadicsomot a másik két zöldséggel együt süssük 15 percig, kiolajozott sütőedényben.
  2. A kifőtt tésztát a kész padlizsánkrémmel keverjük össze, ha túl sűrű lenne a szósz, lazítsuk fel főzővízzel.
  3. A tésztát szedjük tányérokba, tegyünk rá néhány paradicsomot, és bőségesen szórjuk meg reszelt parmezánnal.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 6829
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 17.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Padlizsánkrémes tészta
Lakos Benedek 373 recept

Vannak olyan ételek, amelyek önmagukban nagyon jól működnek, kiváló ízélményt nyújtanak. Mégis, ha – véletlenül vagy valamilyen ördögi terv keretében – összeeresztjük őket, olyan fantasztikus fogások születnek, amelyek teljesen felforgatják kis konyháink világát. Nos, akár hisszük, akár nem a padlizsánkrém és a házi tészta is ilyenek, ebből a két félből ugyanis egy elképesztően komplex és napfényesen nyári egész lesz, amire még hónapokkal később is boldogan gondolunk vissza.

Hozzávalók

A padlizsánkrémhez

A tésztához

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...