r
Nosalty Logó

Padlizsánkrém 8. - tahinivel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Jahin
Padlizsánkrém 8. - tahinivel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

622
Kalória
11.5g
Fehérje
41g
Szénhidrátok
50.7g
Zsír
469.4g
Víz
14.8g
Koleszterin
17.4g
Rost
19.7g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 622 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2484 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    971.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    469.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 622 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    202.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3886.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    822 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1498 mg
  • Nátrium
    1125 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.2 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

Víz

  • Összesen
    1877.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    556 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    691 micro
Összesen 2484 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

  1. Megsütjük a padlizsánokat: sütőpapíros tepsibe rakjuk meghámozva, nagyjából feldarabolva, kicsit megsózva, közepes lángon kb. 3/4 óráig.
  2. Kevés vizet önthetünk alá, és lefóliázhatjuk. Gyorsan átpuhul, levesszük a végén a fóliát, és még pirítjuk.
  3. Megvárjuk, míg kihűl, botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a majonézt, tejfölt, olívát, citromlét és a tahinit.
  4. Alaposan kikeverjük.
  5. Ízesítjük fokhagymával, reszelt vöröshagymával, sóval és frissen őrölt borssal.
  6. Jól behűtjük, kötelező jelleggel pirítós kenyéren tálaljuk, paprika, paradicsom kíséretében.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ahány ház, annyi padlizsánkrém. A saját, bevált verzióm biztos nem autentikus, kedves Erdélyi olvasóim ne akadjanak ki a sütési módszeremen!:-) Ez a gyors konyhai változatom, ha van lehetőség, parázson sütjük, így füstösebb az íze. Vegyük a fáradságot, és keverjük meg házilag a majonézt. Amikor szezonja van, több kilót megsütök, kevés sóval kis dobozokban rakom a mélyhűtőbe és előkapjuk télen, amikor hull a hó...:-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sültzeller-hummusz

Ez a sültzeller-hummusz egy egyszerű és finom mártogatós, ami pillanatok alatt elkészül. Tökéletes salátákhoz, piknikre és szendvicsekhez, ezért készíts rögtön egy nagyobb adagot, ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

10 magas vastartalmú gyümölcs és zöldség, amit neked is be...

Amikor szóba kerül a vasfogyasztás, a legtöbben a vörös húsokra asszociálnak, ami nem csoda, hiszen az állati eredetű élelmiszerek természetesen magas vastartalommal rendelkeznek. Ugyanakkor akadnak olyan gyümölcsök és zöldségek is, amelyekben bőven megtalálható ez a tápanyag – csak tudnunk kell, hol keressük!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!