r
Nosalty Logó

Padlizsángombócos spaghetti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lakos Benedek
Padlizsángombócos spaghetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A spaghettihez

Összesen 648 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A spaghettihez

Összesen 2592 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A spaghettihez

Összesen 182 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1412.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    663 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 648 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5649.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    571 mg
  • Foszfor
    1447 mg
  • Nátrium
    2653 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    779 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1573 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1084 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 2592 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3898 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A spaghettihez

Elkészítés

A spaghettihez

  1. Két közepes padlizsánt megmosunk, megszurkálunk, majd héjastul sütőpapíros tepsire tesszük és 230 fokon, 30-35 perc alatt teljesen puhára sütjük őket. Még melegen egy tálba tesszük őket, amit lefedünk egy tányérral vagy fóliával. Itt hagyjuk kihűlni a padlizsánokat.
  2. A padlizsánok húsából kimérünk 350 grammot a recepthez, majd egy tálba tesszük a kenyérrel, babbal, olívaolajjal és bazsalikommal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy botmixerrel teljesen simára dolgozzuk az egészet, majd betesszük 20 percre pihenni a hűtőbe.
  3. Ha eleget pihent, vizes kézzel, gombócokat formázunk a masszából. Egy nagyobb serpenyőben olívaolajat hevítünk, amelyben pár perc alatt minden oldalon aranybarnára sütjük a gombócokat.
  4. A gombócokat nyakon öntjük a passzírozott paradicsommal, beledobjuk a fokhagymát és maradék bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk, majd összeforraljuk az egészet.
  5. A spaghettit lobogó, bő, sós vízben al dentére főzzük a csomagolás utasításai alapján. Ha kész, leszűrjük (a főzővízből tegyünk félre egy pohárral), majd négyfelé adagoljuk tányérokba. Rászedünk a paradicsomszószból és gombócokból is (ha kell, hígítsuk a szószt tésztafőzővízzel), majd parmezán sajttal, friss bazsalikommal tálaljuk a tésztát.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 638
  • Össznézettség: 1495
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 22.

Receptkategóriák

Padlizsángombócos spaghetti
Lakos Benedek 334 recept

Az olasz húsgombócos spaghettit imitálja ez a recept, ráadásul meglepően hatásosan. Hús helyett sült padlizsánból gyúrhatunk hozzá gombócot, ami először körbepirul, majd ízes paradicsomszószban fő készre. Húsevők elé is bátran tehetjük!

Hozzávalók

A spaghettihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek