r
Nosalty Logó

Padlizsánfasírt ricottás mártogatóval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Padlizsánfasírt ricottás mártogatóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A padlizsánfasírthoz

A ricottakrémhez

Összesen 177 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A padlizsánfasírthoz

A ricottakrémhez

Összesen 712 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A padlizsánfasírthoz

A ricottakrémhez

Összesen 89 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    691 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 177 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2763.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    1004 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    642 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    596 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1224 micro
Összesen 712 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

A padlizsánfasírthoz

A ricottakrémhez

Elkészítés

A padlizsánfasírthoz

  1. A padlizsánt megmossuk, szárát levágjuk, megpucoljuk, és kis kockákra vágjuk.
  2. Lesózzuk, 20 percet állni hagyjuk, majd leöblítjük és leszárítjuk.
  3. Serpenyőbe tesszük, és pici vízzel, valamint a fél dl vörösborral puhára pároljuk.
  4. Ha kész, villával pépesítjük.
  5. Hozzákeverjük a fűszereket, a tojásfehérjét, és a parmezánt, valamint annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk.
  6. Maradék zsemlemorzsába forgatjuk, olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe tesszük, és addig sütjük, amíg szép színt nem kap.
  7. A krémhez apróra vágjuk a rukkolát, és az oreganó társaságában belekeverjük a ricottába.
  8. Ha a padlizsánfasírt elkészült, megvárjuk, míg kihűl, és együtt tálaljuk őket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 387
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 37382
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Abszolút hirtelen, kútfőből kipattant riszájkling recept - ezek a hozzávalók maradtak a padlizsáncanelloniból. Teljes ételhez kevés lett volna, és még a fölös kenyeret is igyekszem újrahasznosítani, nemhogy a ricottát, meg padlizsánt. Melegen és hidegen egyránt fogyasztható, de hidegen jobban kijönnek az ízek, úgyhogy jobb, ha várunk vele kicsit, csak aztán faljuk be. :D

Hozzávalók

A padlizsánfasírthoz

A ricottakrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...