Padlizsánfasírt ricottás mártogatóval
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A padlizsánfasírthoz
-
88g padlizsán21 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
13g száraz vörösbor10 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
A ricottakrémhez
Összesen
177
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A padlizsánfasírthoz
-
350g padlizsán83 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
50g száraz vörösbor41 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
A ricottakrémhez
Összesen
712
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A padlizsánfasírthoz
-
43.6g padlizsán10 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
3.7g parmezán sajt15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
6.2g száraz vörösbor5 kcal
-
1.2g zsemlemorzsa5 kcal
A ricottakrémhez
Összesen
89
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 691 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 251 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 212 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 160.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 149 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 306 micro
Összesen
177
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.9 g
Zsír
-
Összesen 34.5 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2763.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 1004 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 720 mg
-
Nátrium 849 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 642 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 403 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 353 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 596 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1224 micro
Összesen
712
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 344.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
89
kcal
Hozzávalók
A padlizsánfasírthoz
-
35 dkg padlizsán
-
2 db tojásfehérje
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
0.5 dl száraz vörösbor
A ricottakrémhez
Elkészítés
A padlizsánfasírthoz
- A padlizsánt megmossuk, szárát levágjuk, megpucoljuk, és kis kockákra vágjuk.
- Lesózzuk, 20 percet állni hagyjuk, majd leöblítjük és leszárítjuk.
- Serpenyőbe tesszük, és pici vízzel, valamint a fél dl vörösborral puhára pároljuk.
- Ha kész, villával pépesítjük.
- Hozzákeverjük a fűszereket, a tojásfehérjét, és a parmezánt, valamint annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk.
- Maradék zsemlemorzsába forgatjuk, olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe tesszük, és addig sütjük, amíg szép színt nem kap.
- A krémhez apróra vágjuk a rukkolát, és az oreganó társaságában belekeverjük a ricottába.
- Ha a padlizsánfasírt elkészült, megvárjuk, míg kihűl, és együtt tálaljuk őket.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 387
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 37382
- Feltöltés dátuma: 2010. május 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Abszolút hirtelen, kútfőből kipattant riszájkling recept - ezek a hozzávalók maradtak a padlizsáncanelloniból. Teljes ételhez kevés lett volna, és még a fölös kenyeret is igyekszem újrahasznosítani, nemhogy a ricottát, meg padlizsánt. Melegen és hidegen egyránt fogyasztható, de hidegen jobban kijönnek az ízek, úgyhogy jobb, ha várunk vele kicsit, csak aztán faljuk be. :D