r
Nosalty Logó

Pácolt tüzes csirkeszárnyak

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
nemnagykunszt
Pácolt tüzes csirkeszárnyak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkeszárny pácolásához

A körethez

Összesen 785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkeszárny pácolásához

A körethez

Összesen 3140 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkeszárny pácolásához

A körethez

Összesen 105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1407.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    827 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    482 micro
Összesen 785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.7 g

Zsír

  • Összesen
    181 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5631.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1382 mg
  • Nátrium
    3308 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1480.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    275 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1026 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1929 micro
Összesen 3140 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

A csirkeszárny pácolásához

A körethez

Elkészítés

A csirkeszárny pácolásához

  1. Egy mély keverőtálba állítsuk össze a pácot.
  2. A csirkeszárnyakat egy hegyes késsel több helyen szúrjuk keresztül, majd forgassuk meg őket a pácban, és 2 órára tegyük félre pihenni (nem kell hűtőbe, nem kell sózni).
  3. Pucoljuk meg a krumplit és a hagymákat, majd kockázzuk fel őket.
  4. Tegyük be őket a legnagyobb tepsibe, ami befér a sütőbe, majd szórjuk rájuk a kukoricadarát (elhagyható), sót, olívaolajat.
  5. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (alsó-felső sütés).
  6. A sütőbe toljuk be kb. középre a körettel megrakott tepsit, majd közvetlenül fölé toljuk be a grillrácsot.
  7. A csirkeszárnyakat a 2 óra elteltével mindkét oldalán egy csipet sóval szórjuk meg, majd pakoljuk a grillrácsra úgy, hogy ne érjenek össze.
  8. Süssük így 60 percen keresztül, és 15 percenként forgassuk meg.
  9. 60 perc után emeljük a hőfokot 200-ra, és süssük további 30 percen keresztül, közben egyszer forgassuk meg.
  10. 30 perc elteltével tekerjük fel a sütőt 220 fokra, ha van légkeverés, akkor kacsoljuk be, és most fontos, hogya bőrük felfelé nézzen. Addig sütjük, míg meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 22082
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 06.

Ajánló

Mielőtt azonban nekiállnál, guríts le 3 cl konyakot, vagy a legjobb, ha tequilát. Az elejére visszacsatolva, erre azért van szükség, hogy megtisztítsd a gipsztől a formát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
nemnagykunszt 44 recept

Ahogy azt egy régi rigmus tartja: „Vége, vége, vége mindennek, vége a jó kedvünknek”, azaz elmúlt a hétvége, elfogyott a rántott hús, és a megbetonosodtak pogácsák is. Azt gondolom, mindenki osztja a nézetemet, hogy egy család-körbelátogatós hétvége után kicsit úgy érezzük magunkat, mintha öntőformák lennénk egy szobrászszakkörön, és kikentek volna belülről minket gipsszel. Adjunk most egy ébresztő pofont a szervezetünknek és az ízlelőrendszerünknek, gyerekek. Gyorsnak akkor gyors, ha előkészülsz, könnyűnek könnyű, és végre más. 15-20 perc előkészület. Az egész - ahhoz, hogy a kívánt állagú legyen a végén - kb. 2-3 órát pácolódik, és 1,5-2 órát sül, ezért azzal számolj, hogy fogyasztás előtt 5 órával kell nekiállnod. Készítsük el először az ördög köntösét. Fogj 8 db sokszor ócsárolt, egész csirkeszárnyat. Sokan a csirkefarháttal emlegetik egy lapon ezt a húsfélét. Hát valóban nem a húsok limuzinja, de nem is egy fogadásra készülünk vele. Tedd a szárnyakat egy vágódeszkára, és az Elemi ösztön című nagysikerű film nyomán egy hegyes kés (ha ragaszkodsz a filmhez, akkor jégvágó) segítségével többször is döfd át a szárnyakat. Kapd elő a bosszúálló énedet. Képzelj magad elé egy békésnek induló szombat reggelt. Mit sem sejtve a gyereknek bekapcsolod a TV-t, hadd nézzen mesét, amíg te megtalálod a vérnyomásodat a kávéfőzőben. Aztán hirtelen megszólal egy nagysikerű 1 centes japán animációs mese, amiben üveghangon üvöltve esnek egymásnak az eltúzottszemű groteszk humanoidok. Képzelj egy ilyet a deszkára. Most már megy a döfés ugye? Na. Vegyél elő egy mély tálat, és készítsd el a páclevet. Jól keverd össze, majd dobáld bele a szárnyakat, és alaposan paskold körbe őket a cuccal. Fedd, le alufóliával, majd tedd félre kb. 2-3 órára. Nem kell hűtőbe tenni. Pucolj meg 1,5 kg krumplit és 1 fej lilahagymát, ha bííírod, akkor 1 db erőspaprikát, és 1 db póré- vagy újhagymát. Kockázd fel őket, és tedd egy akkora tepsibe, amekkorába csak tudod. Persze azért férjen be a sütőbe. Ez nem hátrány. Egy kicsit öntözd meg olívaolajjal, sózd, és borsozd meg, majd forgasd meg őket a tepsiben. Általában gyárilag minden sütőhöz adnak egy grillrácsot. Nincs meg? Ez az, amit eddig egy kicsit alul felszerelt háztartásban esetleg hörcsöglétrának vagy zokni szárításához használhattál. Na, ugye, hogy megvan. Kapcsold be a sütőt 180 fokra, menjen az alsó és a felső sütő funkció is. Told be az előmelegített sütő közepére a tepsit, és közvetlenül fölé, de egy emelettel feljebb, egy helyet hagyva, a grillrácsot. A rácsra pakold fel a szárnyakat a bőrükkel felfelé, ne érjenek össze. A szárnyakat most sózd meg. Mindegyikre egy csipet só. Süsd 60 percen keresztül. A kettő szépen együtt, szoros kohézióban sül. Alulról a hagyma gőze járja át a húst, felülről a hús pácleve kezeli a krumplit. Közben 15 percenként a szárnyakat fordítsd meg, és a krumplit kicsit mozgasd meg egy lapos fakanállal, hogy ne ragadjanak le. Emeld meg a hőfokot 200 fokra, süsd őket további fél órán keresztül, és közben egyszer megint fordítsd meg. Az utolsó fázis jön. Emeld a hőfokot 220 fokra, és ha van légkeverőd, akkor kapcsold be. Fontos, hogy most a szárnyak bőrös része felfelé nézzen. Süsd őket addig, míg a hús bőre, barna nem lesz.

Hozzávalók

A csirkeszárny pácolásához

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...