r
Nosalty Logó

Pácban sült oldalas

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
siklitimi
Pácban sült oldalas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 722 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 2884 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 246 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    62.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    113 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 722 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.3 g

Zsír

  • Összesen
    248.9 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2279 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    1009 mg
  • Nátrium
    842 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    637 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 2884 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    308 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pác hozzávalóit kanállal egy tálba jól összekeverjük, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket is.
  2. A 2-3 ujjnyi csíkokra elvagdalt oldalast beleforgatjuk jól a pácba, majd pár órán át hagyjuk (legjobb egy éjszaka), hogy az ízek átjárják.
  3. Sütés előtt bepakoljuk a húst egy sütőzacskóba, hozzákanalazzuk a megmaradt pácot is.
  4. A zacskót bezárjuk (én a zacskó tetejéből vágtam le egy csíkot, azzal kötöttem össze), és hústűvel pár helyen megszúrjuk, hogy a gőz ne feszítse szét.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük, megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 221
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 63
  • Össznézettség: 29771
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 20.

Ajánló

A zacskóban isteni finom szaft keletkezik, amit semmi pénzért nem szabad kiborítani. Érdemes vagy a húsra kanalazni, vagy a krumplira tenni, és azzal áttörni. Nagyon finom köret lesz belőle!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pácban sült oldalas
siklitimi 41 recept

Sertéshúsok közül az egyik kedvenc nálunk az oldalas. Sokáig csak megszórtam fokhagymával és simán lesütöttem. Nyáron aztán egyszer csak jött az ötlet, és pácot kevertem a húshoz. Bevált, azóta már többször elkészítettem így, nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...