r
Nosalty Logó

Pacalpörkölt paradicsommal-paprikával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Pacalpörkölt paradicsommal-paprikával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 300 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1803 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 66 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1474.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    961 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 300 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    192.3 g

Zsír

  • Összesen
    81.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1830 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8847 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    1275 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1249 mg
  • Nátrium
    5767 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    2277.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    288 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    2992 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    456 micro
  • β-karotin
    2463 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1415 micro
Összesen 1803 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    374 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pacalt 10 percig ecetes vízben áztatjuk.
  2. Folyóvíz alatt gondosan leöblítjük.
  3. Olajon vagy zsíron a hagymát üvegesre pároljuk.
  4. A hagymára rádobjuk a pacalt, a fűszereket, a felszeletelt paradicsomot és paprikát, és így pirítjuk kb. 5 percig, majd felengedjük hideg vízzel, hogy az ellepje. Célszerű kuktában főzni, mert lassan puhul.Persze nagyon finom akkor is, ha vörösborral öntjük fel.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11699
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pacalpörkölt paradicsommal-paprikával
Évi néni 1830 recept

Mindent a gyerekért. Mikor először meglátta, csak fújolva elszaladt, majd megkostólta, mos pedig megrendelte.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...