Őzgerinc formában sült vegyes vagdalt
- 21% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
72g zsemle197 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
15g petrezselyem5 kcal
-
22g májkrém66 kcal
-
33g füstölt sajt109 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g teavaj72 kcal
- 21% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
216g zsemle590 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
65g májkrém198 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
300g sonka414 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g teavaj215 kcal
- 21% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
24.6g zsemle67 kcal
-
12.5g tojás16 kcal
-
5.1g petrezselyem2 kcal
-
7.4g májkrém23 kcal
-
11.4g füstölt sajt37 kcal
-
34.1g sonka47 kcal
-
1.4g fokhagyma2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.4g teavaj24 kcal
- 21% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 40.1 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2175.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 186 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 206 mg
-
Nátrium 1685 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 79.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1071 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 251 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 1005 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 790 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1050 micro
- 21% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 120.2 g
Zsír
-
Összesen 102.2 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 501 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6526.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 557 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 619 mg
-
Nátrium 5055 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 239.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3213 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 753 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 267 micro
-
Kolin: 339 mg
-
Retinol - A vitamin: 3015 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2370 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3150 micro
- 21% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 742.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 575 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 365 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 86 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 343 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 270 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 358 micro
Hozzávalók
-
4 db zsemle
-
2 db tojás
-
fekete bors ízlés szerint
-
1 kk majoranna
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 kávéskanál ételízesítő
Elkészítés
- Először a vajat mikróban kissé megolvasztjuk, – nem kell teljesen, csak épphogy! Kikenjük a formát kenőecsettel, s félretesszük. Nem kell sem lisztezni, sem morzsázni.
- Elöljáróban szeretném írni, hogy én nem vízzel telt lábasba teszem a zsömléket, hanem csap alatt, egyenként „vizesítem” be úgy, hogy kicsit kettényitom a zsömlét, engedem rá a vizet, közben nyomkodom, s csak annyira legyen vizes, hogy könnyen szétnyomkodható legyen.
- A következőkben egy tálba halmozzuk az összes hozzávalót, s kézzel jól összedolgozzuk őket, s máris tölthetjük meg az őzgerinc formát, szépen elegyengetve.
- A maradék vajjal megkenjük a tetejét, betesszük a sütőbe, alsó-felső sütéssel, először 200 fokon, majd 15 perc elteltével 150 fokra levéve, szép színűre sütjük, körülbelül még 20-30 percig.
- Amikor úgy látjuk, készen van – a teteje szép színt kapott már -, kivesszük, a sütőt még nem kapcsoljuk le, addig pihentetjük, amíg egy tepsi hátoldalára sütőpapírt teszünk. Tompa késsel óvatosan körben meglazítjuk a sültet, majd kiborítjuk a sütőpapírral fedett tepsire. Visszatesszük a sütőbe, s légkeveréssel szép pirosra sütjük ezt az oldalát is. Ha kész, kivesszük, hagyjuk hűlni. Ekkor már ne felejtsük el a sütőt kikapcsolni!
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 104
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 7613
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 14.
Ajánló
Ezt fogyaszthatjuk főzelékhez feltétként, csak úgy rájárhatunk, de reggelire és vacsorára paradicsommal, paprikával, uborkával, salátafélékkel kiválóan alkalmas! Ha marad belőle, lefedve, hűtőben tároljuk! Nagyon gyorsan fogy, érdemes dupla mennyiségből, két őzgerincformával sütni! A hűtőben mindent fedjünk le! Nagyon-nagyon finom! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! :) Sonka helyett lehet 4 db - os Füstli virslit használni, káposztareszelőn lereszelve, de, aki még olcsóbban szeretné megoldani, füstölt párizsival is helyettesítheti a sonkát, nagyon apróra vagdosva, illetve lereszelve!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hirtelen ötlettől vezérelve ötöltem ki ezt a finomságot... egyszer tévedésből vettem ki a fagyasztóból a 4 db zsemlét este... reggel vettem csak észre, hogy mit is vettem ki... kidobni nem szerettem volna... szétnéztem, mik vannak otthon... végül ezt ötöltem ki... mit mondjak, nagy kedvenc lett... istenien finom! :) Sokszor kell ismételnem! :)