r
Nosalty Logó

Őzgerinc formában sült vegyes vagdalt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Őzgerinc formában sült vegyes vagdalt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 21% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 639 kcal
  • 21% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1918 kcal
  • 21% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 21% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2175.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    1685 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1071 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1005 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    790 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1050 micro
Összesen 639 kcal
  • 21% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    120.2 g

Zsír

  • Összesen
    102.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    501 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6526.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    557 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    5055 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    753 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3015 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2370 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3150 micro
Összesen 1918 kcal
  • 21% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    575 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a vajat mikróban kissé megolvasztjuk, – nem kell teljesen, csak épphogy! Kikenjük a formát kenőecsettel, s félretesszük. Nem kell sem lisztezni, sem morzsázni.
  2. Elöljáróban szeretném írni, hogy én nem vízzel telt lábasba teszem a zsömléket, hanem csap alatt, egyenként „vizesítem” be úgy, hogy kicsit kettényitom a zsömlét, engedem rá a vizet, közben nyomkodom, s csak annyira legyen vizes, hogy könnyen szétnyomkodható legyen.
  3. A következőkben egy tálba halmozzuk az összes hozzávalót, s kézzel jól összedolgozzuk őket, s máris tölthetjük meg az őzgerinc formát, szépen elegyengetve.
  4. A maradék vajjal megkenjük a tetejét, betesszük a sütőbe, alsó-felső sütéssel, először 200 fokon, majd 15 perc elteltével 150 fokra levéve, szép színűre sütjük, körülbelül még 20-30 percig.
  5. Amikor úgy látjuk, készen van – a teteje szép színt kapott már -, kivesszük, a sütőt még nem kapcsoljuk le, addig pihentetjük, amíg egy tepsi hátoldalára sütőpapírt teszünk. Tompa késsel óvatosan körben meglazítjuk a sültet, majd kiborítjuk a sütőpapírral fedett tepsire. Visszatesszük a sütőbe, s légkeveréssel szép pirosra sütjük ezt az oldalát is. Ha kész, kivesszük, hagyjuk hűlni. Ekkor már ne felejtsük el a sütőt kikapcsolni!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7573
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 14.

Ajánló

Ezt fogyaszthatjuk főzelékhez feltétként, csak úgy rájárhatunk, de reggelire és vacsorára paradicsommal, paprikával, uborkával, salátafélékkel kiválóan alkalmas! Ha marad belőle, lefedve, hűtőben tároljuk! Nagyon gyorsan fogy, érdemes dupla mennyiségből, két őzgerincformával sütni! A hűtőben  mindent fedjünk le! Nagyon-nagyon finom! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! :) Sonka helyett lehet 4 db - os Füstli virslit használni, káposztareszelőn lereszelve, de, aki még olcsóbban szeretné megoldani, füstölt párizsival is helyettesítheti a sonkát, nagyon apróra vagdosva, illetve lereszelve!   

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hirtelen ötlettől vezérelve ötöltem ki ezt a finomságot... egyszer tévedésből vettem ki a fagyasztóból a 4 db zsemlét este... reggel vettem csak észre, hogy mit is vettem ki... kidobni nem szerettem volna... szétnéztem, mik vannak otthon... végül ezt ötöltem ki... mit mondjak, nagy kedvenc lett... istenien finom! :) Sokszor kell ismételnem! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...