Ötletes finom kalács Gabimamitól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabimami58
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
80g finomliszt291 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
35g tej20 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g burgonya6 kcal
-
38 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
6g tojás7 kcal
A mákos töltelékhez
A diós töltelékhez
Az almás töltelékhez
-
100g alma47 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
8 kcal
-
2g zsemlemorzsa8 kcal
-
15g cukor58 kcal
Összesen
1094
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
800g finomliszt2912 kcal
-
40g élesztő42 kcal
-
350g tej196 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
1g só0 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
55g tojás69 kcal
A mákos töltelékhez
-
250g mák1313 kcal
-
39 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g porcukor387 kcal
A diós töltelékhez
-
500g dió3270 kcal
-
77 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
180g porcukor697 kcal
Az almás töltelékhez
-
1000g alma468 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
77 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
150g cukor581 kcal
Összesen
10914
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
21.1g finomliszt77 kcal
-
1.1g élesztő1 kcal
-
9.2g tej5 kcal
-
0.1g cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.6g burgonya2 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
-
1.4g tojás2 kcal
A mákos töltelékhez
-
6.6g mák35 kcal
-
1 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
2.6g porcukor10 kcal
A diós töltelékhez
-
13.2g dió86 kcal
-
2 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
4.7g porcukor18 kcal
Az almás töltelékhez
-
26.4g alma12 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2 kcal
-
0.5g zsemlemorzsa2 kcal
-
4g cukor15 kcal
Összesen
288
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.3 g
Zsír
-
Összesen 50.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1375.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 481 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 537 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.8 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 111 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
1094
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 242.6 g
Zsír
-
Összesen 504.6 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 330 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13754.5 g
-
Cink 48 mg
-
Szelén 386 mg
-
Kálcium 4808 mg
-
Vas 55 mg
-
Magnézium 1940 mg
-
Foszfor 5369 mg
-
Nátrium 1095 mg
-
Réz 14 mg
-
Mangán 40 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1438 g
-
Cukor 645 mg
-
Élelmi rost 132 mg
VÍZ
-
Összesen 1109.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 265 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1345 micro
-
Kolin: 785 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 309 micro
-
β-crypt 115 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1194 micro
Összesen
10914
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 29.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
288
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
80 dkg finomliszt
-
4 dkg élesztő
-
3.5 dl tej
-
1 teáskanál cukor
-
0.3 kk só
-
1 db burgonya
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
2 db tojás
A mákos töltelékhez
-
25 dkg mák
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg porcukor
A diós töltelékhez
-
0.5 kg dió
-
2 csomag vaníliás cukor
-
18 dkg porcukor
Az almás töltelékhez
-
1 kg alma
-
1 tk fahéj
-
2 ek zsemlemorzsa
-
15 dkg cukor
Elkészítés
A tésztához
- Tészta elkészítése: lisztet mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, majd az élesztőt belemorzsoljuk, rá a sót, cukrot és kézmeleg tejet öntjük. Ezután a 2 tojást, a krumplipürét hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk, végén az olajat is is jól beledagasztjuk, ha ragadna, adjunk egy kis lisztet még hozzá.
- Addig félretesszük, míg a töltelékeket elkészítjük. Egy 39x30-as tepsit enyhén kizsírozunk liszttel, megszórjuk, s ebbe tesszük majd a felcsavart nyers kalácsokat.
- Ha kész mind három töltelékünk (összekevertük a hozzávalókat), félretesszük, és a tésztánkat jól lisztezett gyúródeszkára borítjuk. Kissé rúd alakúra gyúrjuk, és három egyforma cipót formálunk belőle.
- Kettőt félreteszünk, és ami deszkán maradt, téglalap alakúra nyújtjuk, 1/2 cm vastagra. Megkenjük almás töltelékkel, majd a mákot egyenletesen ráterítjük, és felcsavarjuk.
- Majd ugyanígy járunk el a diósnál is. Kinyújtjuk a tésztát, megkenjük almás töltelékkel, és a dió töltelék felét egyenletesen rásimítjuk, felcsavarjuk.
- Amikor mindhárom kalács rudunk már tepsiben van, villával megszurkáljuk, és a maradék 1 kissé felvert tojással megkenjük, és 30 percig kelni hagyjuk meleg helyen.
- Majd begyújtjuk a sütőt, és 200 fokon 40 perc alatt megsütjük. Ha megsült, tepsiben hagyjuk kihűlni, teljes hűlés után szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 39x30
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4718
- Feltöltés dátuma: 2013. február 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Gabimami58
139 recept
A családom ismer, hogy a régi megszokott tésztákat újjá varázsolom. Igaz gondolkodtak rajta, mikor elmondtam, hogy készítem el, nagyon várták, hogy kihűljön és szeleteljem. Hát ennyi, ami sztorinak nevezhető...