r
Nosalty Logó

Ötletes finom kalács Gabimamitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Ötletes finom kalács Gabimamitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Az almás töltelékhez

Összesen 1094 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Az almás töltelékhez

Összesen 10914 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Az almás töltelékhez

Összesen 288 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1375.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.8 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    111 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 1094 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.6 g

Zsír

  • Összesen
    504.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    330 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13754.5 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    386 mg
  • Kálcium
    4808 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    1940 mg
  • Foszfor
    5369 mg
  • Nátrium
    1095 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1438 g
  • Cukor
    645 mg
  • Élelmi rost
    132 mg

VÍZ

  • Összesen
    1109.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1345 micro
  • Kolin:
    785 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1194 micro
Összesen 10914 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Az almás töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése: lisztet mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, majd az élesztőt belemorzsoljuk, rá a sót, cukrot és kézmeleg tejet öntjük. Ezután a 2 tojást, a krumplipürét hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk, végén az olajat is is jól beledagasztjuk, ha ragadna, adjunk egy kis lisztet még hozzá.
  2. Addig félretesszük, míg a töltelékeket elkészítjük. Egy 39x30-as tepsit enyhén kizsírozunk liszttel, megszórjuk, s ebbe tesszük majd a felcsavart nyers kalácsokat.
  3. Ha kész mind három töltelékünk (összekevertük a hozzávalókat), félretesszük, és a tésztánkat jól lisztezett gyúródeszkára borítjuk. Kissé rúd alakúra gyúrjuk, és három egyforma cipót formálunk belőle.
  4. Kettőt félreteszünk, és ami deszkán maradt, téglalap alakúra nyújtjuk, 1/2 cm vastagra. Megkenjük almás töltelékkel, majd a mákot egyenletesen ráterítjük, és felcsavarjuk.
  5. Majd ugyanígy járunk el a diósnál is. Kinyújtjuk a tésztát, megkenjük almás töltelékkel, és a dió töltelék felét egyenletesen rásimítjuk, felcsavarjuk.
  6. Amikor mindhárom kalács rudunk már tepsiben van, villával megszurkáljuk, és a maradék 1 kissé felvert tojással megkenjük, és 30 percig kelni hagyjuk meleg helyen.
  7. Majd begyújtjuk a sütőt, és 200 fokon 40 perc alatt megsütjük. Ha megsült, tepsiben hagyjuk kihűlni, teljes hűlés után szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4716
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ötletes finom kalács Gabimamitól
Gabimami58 139 recept

A családom ismer, hogy a régi megszokott tésztákat újjá varázsolom. Igaz gondolkodtak rajta, mikor elmondtam, hogy készítem el, nagyon várták, hogy kihűljön és szeleteljem. Hát ennyi, ami sztorinak nevezhető...

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Az almás töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...