r
Nosalty Logó

Ötletes finom kalács Gabimamitól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gabimami58
Ötletes finom kalács Gabimamitól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Az almás töltelékhez

1094
Kalória
24.3g
Fehérje
143.8g
Szénhidrátok
50.5g
Zsír
111g
Víz
54g
Koleszterin
13.2g
Rost
64.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Az almás töltelékhez

Összesen 1094 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Az almás töltelékhez

Összesen 10914 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Az almás töltelékhez

Összesen 288 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1375.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.8 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    111 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 1094 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.6 g

Zsír

  • Összesen
    504.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    330 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13754.5 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    386 mg
  • Kálcium
    4808 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    1940 mg
  • Foszfor
    5369 mg
  • Nátrium
    1095 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1438 g
  • Cukor
    645 mg
  • Élelmi rost
    132 mg

Víz

  • Összesen
    1109.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1345 micro
  • Kolin:
    785 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1194 micro
Összesen 10914 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 288 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése: lisztet mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, majd az élesztőt belemorzsoljuk, rá a sót, cukrot és kézmeleg tejet öntjük. Ezután a 2 tojást, a krumplipürét hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk, végén az olajat is is jól beledagasztjuk, ha ragadna, adjunk egy kis lisztet még hozzá.
  2. Addig félretesszük, míg a töltelékeket elkészítjük. Egy 39x30-as tepsit enyhén kizsírozunk liszttel, megszórjuk, s ebbe tesszük majd a felcsavart nyers kalácsokat.
  3. Ha kész mind három töltelékünk (összekevertük a hozzávalókat), félretesszük, és a tésztánkat jól lisztezett gyúródeszkára borítjuk. Kissé rúd alakúra gyúrjuk, és három egyforma cipót formálunk belőle.
  4. Kettőt félreteszünk, és ami deszkán maradt, téglalap alakúra nyújtjuk, 1/2 cm vastagra. Megkenjük almás töltelékkel, majd a mákot egyenletesen ráterítjük, és felcsavarjuk.
  5. Majd ugyanígy járunk el a diósnál is. Kinyújtjuk a tésztát, megkenjük almás töltelékkel, és a dió töltelék felét egyenletesen rásimítjuk, felcsavarjuk.
  6. Amikor mindhárom kalács rudunk már tepsiben van, villával megszurkáljuk, és a maradék 1 kissé felvert tojással megkenjük, és 30 percig kelni hagyjuk meleg helyen.
  7. Majd begyújtjuk a sütőt, és 200 fokon 40 perc alatt megsütjük. Ha megsült, tepsiben hagyjuk kihűlni, teljes hűlés után szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30

A családom ismer, hogy a régi megszokott tésztákat újjá varázsolom. Igaz gondolkodtak rajta, mikor elmondtam, hogy készítem el, nagyon várták, hogy kihűljön és szeleteljem. Hát ennyi, ami sztorinak nevezhető...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!