Ötfűszeres zöldségegytál Schelek konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Schelek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
490
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
981
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
67
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2191 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 206 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 263 mg
-
Nátrium 1626 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.6 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 442.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1250 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 4642 micro
-
β-karotin 11224 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2420 micro
Összesen
490
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 40.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4382 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 412 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 526 mg
-
Nátrium 3252 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.2 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 885.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2500 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 119 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 9284 micro
-
β-karotin 22448 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 4840 micro
Összesen
981
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 301.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 223 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 638 micro
-
β-karotin 1543 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 333 micro
Összesen
67
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 dl tejföl
-
2 ek akácméz
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 kk bors
-
1 tk oregánó
-
1 tk bazsalikom
-
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- A krumplit és a sárgarépát felkockázzuk (kb. 1x2 cm-es darabokra), majd húslevest főzünk velük (leveskockával is lehet).
- Közben a mézbe keverjük a fűszereket (só, bors, pirospaprika, oregánó, bazsalikom), a felaprított fokhagymát és a szintén kockákra vágott hagymát és cukkinit.
- Amikor a leves zöldségei félig megfőttek, szűrőkanállal kiszedjük, és a fűszeres tálba tesszük, összekeverjük. Kiolajazott tepsibe töltjük a zöldségeket. (Előmelegítjük a sütőt 200 fokon.)
- A fűszeres tálban ezután a tejfölt két deci húsleveslével elkeverjük (így szinte semmi fűszer/méz nem veszik kárba!), majd a zöldségekre öntjük.
- Előmelegített sütőben, 200 fokon, körülbelül fél órán át sütjük. Ha már erősen barnul a zöldségek csücske, akkor már biztosan átpuhult minden, de már korábban is jó lehet.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1297
- Feltöltés dátuma: 2015. május 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Schelek
10 recept
Amióta elkezdtük a kisfiam hozzátáplálását, a főzés elment a zöldségek irányába, hogy a megfőtt zöldségekből kivéve neki is készüljön egy kis püré vagy rudacskák Fingerfood-hoz. A maradékból viszont valami újat és különlegeset szerettem volna magunknak készíteni. Ez az egyik így készült recept, az ötfűszeres husim adta hozzá az ötletet.