r
Nosalty Logó

Ötfűszeres kacsa szilvával édesburgonyával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Ötfűszeres kacsa szilvával édesburgonyával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kínai ötfűszer-keverékhez

A kacsacombokhoz

1217
Kalória
31.3g
Fehérje
80g
Szénhidrátok
87.1g
Zsír
452.2g
Víz
164.2g
Koleszterin
13.9g
Rost
36.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kínai ötfűszer-keverékhez

A kacsacombokhoz

Összesen 1217 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kínai ötfűszer-keverékhez

A kacsacombokhoz

Összesen 1217 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kínai ötfűszer-keverékhez

A kacsacombokhoz

Összesen 146 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    87.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3512.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    2576 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    452.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1413 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    15601 micro
  • β-crypt
    120 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 1217 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    87.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3512.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    2576 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    452.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1413 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    15601 micro
  • β-crypt
    120 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 1217 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1881 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

A kínai ötfűszer-keverékhez

  1. A kacsa bőrét átnézzük, a tollakat, tokokat eltávolítjuk. Az ötfűszer-keveréket elkeverjük sóval, majd alaposan bedörzsöljük vele a kacsacombok mindkét oldalát.
  2. Tepsibe helyezzük a combokat, bőrükkel felfelé (akkora tepsit érdemes választani, amibe a hús mellé még belefér majd a köret is), köréjük szórjuk a meghámozott, vékony szeletekre vágott hagymát, a megtisztított, kés pengéjével meglapított fokhagymát, majd köréjük locsoljuk a narancs kifacsart levét.
  3. Előmelegített sütőben 160 C fokon 1–1,5 órán át sütjük (a combok mennyiségétől függően, 2-3 comb 1 óra, 4–6 comb 1,5 óra).
  4. A szilvát közben kimagozzuk, félbevágjuk, ha savanykás, nem elég édes, megszórjuk nádcukorral is. Az édesburgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, összeforgatjuk a juharsziruppal.
  5. A kacsacombokat 1–1,5 óra múlva kiszedjük a tepsiből, az alattuk felgyűlt zsírt kiöntjük, úgy, hogy csak 1-2 evőkanálnyi maradjon, majd beleszórjuk az édesburgonyát és a szilvát. Összeforgatjuk a tepsi alján maradt fűszeres zsiradékkal és hagymákkal, majd a tetejére helyezzük a kacsacombokat, ismét bőrrel felfelé.
  6. 160 C fokos sütőben további 1 órán át sütjük, sütés közben időnként meglocsoljuk a combokat a felfogott zsiradékkal. (a sütés vége előtt 15 perccel már ne locsolgassuk, mert nem lesz ropogós a bőr).
  7. A sült kacsacombot a mellette sült édesburgonyával és szilvával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 120 perc

A kínai ötfűszer-keverék remekül illik a kacsához és a szilvához, édesburgonyához is, a keleti fűszerboltokban és a nagyobb áruházakban szinte mindenütt kapható, de elkészíthetjük házilag is a következő recept szerint.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!