Ötfűszeres kacsa szilvával édesburgonyával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
A kínai ötfűszer-keverékhez
-
0g bors0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
10g édesköménymag35 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
3g fahéj7 kcal
A kacsacombokhoz
-
300g kacsacomb873 kcal
-
0 kcal
-
45g narancslé21 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
6g só0 kcal
-
250g édesburgonya155 kcal
-
8g juharszirup20 kcal
-
150g szilva65 kcal
-
5g nádcukor19 kcal
Összesen
1217
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
A kínai ötfűszer-keverékhez
-
0g bors0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
10g édesköménymag35 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
3g fahéj7 kcal
A kacsacombokhoz
-
300g kacsacomb873 kcal
-
0 kcal
-
45g narancslé21 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
6g só0 kcal
-
250g édesburgonya155 kcal
-
8g juharszirup20 kcal
-
150g szilva65 kcal
-
5g nádcukor19 kcal
Összesen
1217
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
A kínai ötfűszer-keverékhez
-
0g bors0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
1.2g édesköménymag4 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.4g fahéj1 kcal
A kacsacombokhoz
-
36.2g kacsacomb105 kcal
-
0 kcal
-
5.4g narancslé3 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
30.1g édesburgonya19 kcal
-
0.9g juharszirup2 kcal
-
18.1g szilva8 kcal
-
0.6g nádcukor2 kcal
Összesen
146
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.3 g
Zsír
-
Összesen 87.1 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3512.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 269 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 483 mg
-
Nátrium 2576 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 452.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1413 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 15601 micro
-
β-crypt 120 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
1217
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.3 g
Zsír
-
Összesen 87.1 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3512.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 269 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 483 mg
-
Nátrium 2576 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 452.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1413 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 15601 micro
-
β-crypt 120 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
1217
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 423.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 311 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 1881 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
A kínai ötfűszer-keverékhez
-
8 db csillagánizs
-
2 ek édesköménymag
-
1 ek szegfűszeg
-
1 ek fahéj
A kacsacombokhoz
-
1 db kacsacomb
-
1 teáskanál kínai ötfűszer-keverék
-
1 fél narancsból nyert narancslé
-
1 kis db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál só
-
0.5 ek juharszirup
-
15 dkg szilva
Elkészítés
A kínai ötfűszer-keverékhez
- A kacsa bőrét átnézzük, a tollakat, tokokat eltávolítjuk. Az ötfűszer-keveréket elkeverjük sóval, majd alaposan bedörzsöljük vele a kacsacombok mindkét oldalát.
- Tepsibe helyezzük a combokat, bőrükkel felfelé (akkora tepsit érdemes választani, amibe a hús mellé még belefér majd a köret is), köréjük szórjuk a meghámozott, vékony szeletekre vágott hagymát, a megtisztított, kés pengéjével meglapított fokhagymát, majd köréjük locsoljuk a narancs kifacsart levét.
- Előmelegített sütőben 160 C fokon 1–1,5 órán át sütjük (a combok mennyiségétől függően, 2-3 comb 1 óra, 4–6 comb 1,5 óra).
- A szilvát közben kimagozzuk, félbevágjuk, ha savanykás, nem elég édes, megszórjuk nádcukorral is. Az édesburgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, összeforgatjuk a juharsziruppal.
- A kacsacombokat 1–1,5 óra múlva kiszedjük a tepsiből, az alattuk felgyűlt zsírt kiöntjük, úgy, hogy csak 1-2 evőkanálnyi maradjon, majd beleszórjuk az édesburgonyát és a szilvát. Összeforgatjuk a tepsi alján maradt fűszeres zsiradékkal és hagymákkal, majd a tetejére helyezzük a kacsacombokat, ismét bőrrel felfelé.
- 160 C fokos sütőben további 1 órán át sütjük, sütés közben időnként meglocsoljuk a combokat a felfogott zsiradékkal. (a sütés vége előtt 15 perccel már ne locsolgassuk, mert nem lesz ropogós a bőr).
- A sült kacsacombot a mellette sült édesburgonyával és szilvával tálaljuk.
- Sütés ideje: 120 perc
- Receptkönyvben: 801
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 132
- Össznézettség: 64814
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A kínai ötfűszer-keverék remekül illik a kacsához és a szilvához, édesburgonyához is, a keleti fűszerboltokban és a nagyobb áruházakban szinte mindenütt kapható, de elkészíthetjük házilag is a következő recept szerint.