r
Nosalty Logó

Ötfűszeres husi Schelek konyájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Schelek
Ötfűszeres husi Schelek konyájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 887 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3546 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 274 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    70.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1482.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    791 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 887 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    225.7 g

Zsír

  • Összesen
    281.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5928.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    2144 mg
  • Nátrium
    3166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    747.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    111 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 3546 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, tisztítjuk, és szeletekre vágjuk.
  2. Egy magasabb falú edénybe rakjuk a mézet, belekeverjük a fűszereket és a kockákra vagy csíkokra vágott fokhagymát. (Természetesen irányadásnak adtam meg a mennyiségeket, kezdőbbek számára, de én "érzésre" szoktam ezt fűszerezni, és javaslom, hogy mindenki a saját ízléséhez igazítsa!)
  3. A husi szeleteket egymás után beledobjuk a fűszerkeverékbe, jól átforgatjuk. Látszólag az első szelet felveszi csaknem az egész mézes keveréket, de a második szelet már az első szeletről "lop", és így tovább, szóval bármilyen hihetetlen, de elég ennyi méz és fűszer az egészhez. De éppen ezért nem érdemes egyszerre beletenni az összes szeletet, mert akkor fűszer nélkül maradhat egynéhány felület.
  4. A hús típusának megfelelően lehet szükség pácolásra, pihentetésre. Én általában csirkemellel vagy karajjal dolgozom, azokat rögtön lehet sütni. Vadhús esetén tuti betenném a hűtőbe legalább egy-két órára.
  5. Teflonos edényben, forró olajban kisütjük a szeleteket. Vagy olajjal kikent tepsibe sütőbe tesszük. Ez esetben lehet bolondítani egy-két karika vagy cikkely vöröshagymával is, és a fokhagymát a keverékből a husik tetejére pakoljuk. Előnye, hogy értékes szaftja lesz így, amit a köretre érdemes locsolni. Vagy grillezni is lehet. Hátránya csupán annyi, hogy a grillrácsot - a méz miatt - a sütés után elmosogatni egy kevésbé hálás feladat.
  6. Szinte bármilyen körettel lehet tálalni: rizs, krumplipüré, sült burgonya, párolt zöldségek... stb. Ha sült burgonya mellett döntenénk, a kiürült, de még fűszeres husis tálban a krumpli kockákat érdemes megforgatni, és úgy kisütni, kellemes mennyiségű fűszer ragad így rá. A tálat félretéve, vacsorára vagy másnapra külön csak a krumplit így elkészíteni, szintén egy remek ötlet!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1075
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 04.

Ajánló

Figyelem! Nyáron, melegebb konyhákban a méz szilárdabb halmazállapotot vesz fel, és nem szívesen veszi fel a fűszereket. Ilyenkor egy kevés olajjal (1-2 tk) lehet hígítani, sűrű kevergetés mellett. A végeredményen érdemben nem változtat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ötfűszeres husi Schelek konyájából
Schelek 10 recept

Amikor a férjem összeköltözésünk után kicsivel meglepett egy fűszertartó polcrendszerrel, nagyon vágytam rá, hogy minden nap más fűszer kombinációval bolondítsam az ételeket. Egyik nap hangosan töprengtem, hogy mit adhatnék még hozzá a keverékhez, ami "váratlan", és erre ő poénból azt mondta, hogy "mézet". Ő csodálkozott a legjobban, hogy nekem ez az ötlet mennyire tetszett, és hogy a végeredmény mesés lett! Nem túlzok, eddig mindenki imádta, akinek csak készítettem! A varázsa továbbá, hogy eddigi tapasztalatom szerint szinte bármilyen húshoz nagyon jó, vegyes húsokból is készíthető. Sajnos vadhússal még nem volt alkalmam kipróbálni, de ez most egy nagy vágyam, ami napirendi pontnak van véve (csak ugye nem olcsó).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...