r
Nosalty Logó

Osztrák csokis kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Osztrák csokis kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 909 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3638 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 909 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    111.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2745 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    580 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    1246 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    588.1 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    625 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    614 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 3638 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejben 1tk liszt és a vaníliás cukor hozzáadásával megfuttatjuk az élesztőt.
  2. Közben a maradék lisztet tálba szitáljuk és a közepébe mélyedést készítünk. Hozzáadjuk a felét az olvasztott vajnak és a cukornak, majd a tojást, és a sót is beletesszük.
  3. Végül hozzáadjuk a megkelt élesztőt és alaposan kidolgozzuk. Letakarva, meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A töltelékhez elkeverjük a maradék cukrot a mandulával és a kakaóporral.
  5. Egy kuglófformát enyhén kivajazunk, a sütőt előmelegítjük.
  6. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a maradék olvasztott vajjal és megszórjuk a kakaós-mandulás cukorral. (A szélére is mehet nyugodtan a töltelékből, nem kell üresen hagyni. Így amikor majd megsül, az összeeresztésnél is lesz töltelék, és szépen meg fog repedni, mert ennek repednie kell!) Szorosan feltekerjük.
  7. A tekercset a kuglófformába igazítjuk, a két végénél összenyomkodjuk.
  8. Ha megsült, hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 231
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 32254
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 06.

Ajánló

Ha vendégek jönnek, kicsit édesebbre szoktam csinálni. Olyankor kevesebb kakaóport teszek a tésztájába. Eddig még nem fordult elő, hogy másnapra is maradt volna. Általában a vendégek mindig "összeverekednek" az utolsó falatokért, morzsákért. Aki eddig félt az élesztős tésztáktól, annak is bátran tudom ajánlani, hogy próbálkozzon vele. Szárított élesztővel én még nem jártam úgy, hogy ne kelt volna meg. Könnyen elkészíthető és igazán ütős finomság, főleg ha vendégek jönnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alapötletet egy osztrák folyóiratban olvastam. Az eredeti változat szerint apróra vágott kandírozott gyümölcsök vannak a tésztájában és friss élesztővel készül. Én ezt annyiban módosítottam, hogy szárított élesztőt használok hozzá (ettől mit sem veszít a tészta az ízértékéből és a puha állagából), illetve aszalt gyümölcsök helyett kakaós-mandulás cukorral töltöttem meg, úgy tekertem fel. Mint egy nagy, isteni finom kakaóscsiga!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...