r
Nosalty Logó

Osztrák csokis kuglóf

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Osztrák csokis kuglóf
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

909
Kalória
22g
Fehérje
147g
Szénhidrátok
28g
Zsír
28.3g
Víz
88g
Koleszterin
8.9g
Rost
43.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 909 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3638 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 909 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    111.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2745 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    580 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    1246 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    588.1 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    113.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    625 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    614 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 3638 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 318 kcal

Elkészítés

  1. A langyos tejben 1tk liszt és a vaníliás cukor hozzáadásával megfuttatjuk az élesztőt.
  2. Közben a maradék lisztet tálba szitáljuk és a közepébe mélyedést készítünk. Hozzáadjuk a felét az olvasztott vajnak és a cukornak, majd a tojást, és a sót is beletesszük.
  3. Végül hozzáadjuk a megkelt élesztőt és alaposan kidolgozzuk. Letakarva, meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A töltelékhez elkeverjük a maradék cukrot a mandulával és a kakaóporral.
  5. Egy kuglófformát enyhén kivajazunk, a sütőt előmelegítjük.
  6. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a maradék olvasztott vajjal és megszórjuk a kakaós-mandulás cukorral. (A szélére is mehet nyugodtan a töltelékből, nem kell üresen hagyni. Így amikor majd megsül, az összeeresztésnél is lesz töltelék, és szépen meg fog repedni, mert ennek repednie kell!) Szorosan feltekerjük.
  7. A tekercset a kuglófformába igazítjuk, a két végénél összenyomkodjuk.
  8. Ha megsült, hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az alapötletet egy osztrák folyóiratban olvastam. Az eredeti változat szerint apróra vágott kandírozott gyümölcsök vannak a tésztájában és friss élesztővel készül. Én ezt annyiban módosítottam, hogy szárított élesztőt használok hozzá (ettől mit sem veszít a tészta az ízértékéből és a puha állagából), illetve aszalt gyümölcsök helyett kakaós-mandulás cukorral töltöttem meg, úgy tekertem fel. Mint egy nagy, isteni finom kakaóscsiga!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Duplacsokis kuglóf

Ha van otthon kuglófformánk, aligha menekülünk az ünnepi kuglófsütések elől. A piskótás süteményt azonban nemcsak ünnepek alatt érdemes elkészíteni, hiszen meglepően egyszerű, de ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!