r
Nosalty Logó

Őszibaracktorta sütés nélkül

Éva házias konyhája
Őszibaracktorta sütés nélkül
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

428
Kalória
8.8g
Fehérje
41.9g
Szénhidrát
25.7g
Zsír
153.9g
Víz
74.5g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
34.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4276 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.1 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    153.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 428 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    257 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    745 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3800.7 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    879 mg
  • Vas
    502 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1123 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    419 g
  • Cukor
    348 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1539.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2002 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1228 micro
  • β-crypt
    322 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 4276 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.7 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

  1. A babapiskótát egy arra alkalmas tiszta zacskóban sodrófa segítségével jól összemorzsoljuk.
  2. A felolvasztott vajjal összekeverjük. Egyenletesen a vajat jól beledolgozzuk a babapiskótába.
  3. Sütőpapírt és egy 24 cm tortakarikát ráhelyezünk egy megfelelő tálcára, egy üvegpohár alja vagy egy evőkanál segítségével belenyomkodjuk a morzsát. Hűtőben hűtjük.
  4. A zselatinlapokat vízben megáztatjuk.
  5. A túrót, joghurtot, citrom aromát és a cukrokat egy tálban jól összekeverjük, habosítjuk.
  6. Kinyomkodjuk a vízből a zselatinlapokat, majd egy lábasban alacsony hőfokon megolvasztjuk.
  7. A krémből egy keveset, 2-3 evőkanállal hozzákeverünk, és jól összekeverjük a krémmel.
  8. A habtejszínt is fölhabosítjuk, és összekeverjük a krémmel.
  9. Az őszibarackról eltávolítjuk a héját, és tetszés szerinti kis darabokra fölvágjuk, majd a krémbe belekeverjük.
  10. A babapiskótás lapra ráöntjük, és egyenletesen eligazítjuk.
  11. Kb. 4-5 órát hűtjük. Utána lehúzzuk a sütőpapírt a torta aljáról. Elkészítjük az őszibaracklével a tetejét.
  12. Egy megfelelő lábasba beleöntjük az őszibaracklevet, és hozzáadjuk a tortazselét. Összefőzzük vele. Amikor már látjuk, hogy sűrűsödik az állaga, akkor kész.
  13. Pár percig hűtjük, majd ráöntjük a tortára. Kb. 30 percig hűtjük. Ízlésünknek megfelelően díszítjük. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Tepsi mérete: 24

Üdítően friss az ízvilága, pont olyan, ami a nyári, meleg napokon jólesik, amikor valami édességre vágyunk. Saját kútfőből készült, csak úgy spontán ötlet apján. Egy bolti bevásárlás alkalmával megláttam az őszibarackot, és máris beindult a fantáziám,hogy milyen tortát készítek a hétvégére.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...