r
Nosalty Logó

Őszibarackos túros süti Gabystól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Őszibarackos túros süti Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

A díszítéshez

A tortaforma kikenéséhez

Összesen 387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

A díszítéshez

A tortaforma kikenéséhez

Összesen 4663 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

A díszítéshez

A tortaforma kikenéséhez

Összesen 195 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.9 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.9 g

Zsír

  • Összesen
    181.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5843 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    821 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1822 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    625 g
  • Cukor
    368 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1410.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1544 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2207 micro
  • β-crypt
    419 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1175 micro
Összesen 4663 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.3 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrós töltelékhez

A díszítéshez

A tortaforma kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, könnyen, gyorsan összeállótésztát kapunk.
  2. A kapcsos tortaformánkat alaposan kenjük ki a margarinnal.
  3. A tészta 3/4-ét lisztezett deszkán a formának megfelelő nagyságúra nyújtsuk ki, tegyük bele a formánkba.
  4. A maradék tésztát hosszúkásra és kb. 4 cm. szélesre nyújtsuk ki, és körbe béleljük ki a formát. (Ha sülés közben lecsúszna a tésztaperem, ne essünk kétségbe, lapos, széles fakanállal- az elősütés után - vissza tudjuk igazgatni, nyomkodni a peremet.)
  5. Villával szurkáljuk meg több helyen a tésztát.
  6. Előmelegített sütőbe tegyük, és kb. 10 percig süssük elő. Az elősütött tésztát a formában hagyjuk kihűlni.
  7. Amíg hűl, készítsük el a túrókrémet, a hozzávalókat alaposan keverjük el, és töltsük meg a tortaformánkat.
  8. Tegyük vissza a sütőbe, és kb. 1 óra alatt süssük készre. Akkor jó, ha tűpróba során már nem ragad. Az ellenőrzést középen csináljuk. Ha megsült, a tortaformában hagyjuk kb. 10 percet, majd vegyük le a tortakeretet. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  9. Az őszibarackokat vékonyra szeleteljük fel. A tortaperemet kapcsoljuk vissza, és a szép barackszeletekkel díszítsük meg a tortát.
  10. A tortazselét a zacskón lévő leírás szerint készítsük el. De ne hagyjuk teljesen kihűlni, ha már nem forró, öntsük rá a torta tetejére.
  11. Tegyük hűtőbe, ha a zselé teljesen megdermedt, felszeletelve tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 28x4
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3591
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 01.

Ajánló

a recept több sütési hőt megadott (elmelegítés után): elősütésre: légkeveréses: 180 fok alsó-felső sütés 200 fok gázsütő: 3-4 fok teljes torta sütés: légkeveréses: 160 fok alsó-felső: 180 fok gázsütő: 2-3 fokozat saját sütőmet ismerve végig 4-es fokozaton sütöttem

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon régóta őrizgettem egy túrós süti receptjét. A napokban a kezembe akadt, és úgy döntöttem, elkészítem. A tésztát elősütöttem, a túrót kevergettem a recept leírásának megfelelően, de kiderült, valószínűleg nem jó túrót vettem, mert folyós lett. Innentől a kezembe vettem az irányítást, és mentem a saját fejem után, remélve süti lesz belőle. Jó sokáig sütöttem, összességében majd másfél órát, többször estem kétségbe, hogy mire a süti megsül, az alja megég. De sikerült. Kicsit még mindig aggódva vártam haza a család férfi tagjait, mert ők eléggé kritikusak. Mivel határozottan ízlett nekik a süti, így megbátorodtam, és megosztom veletek is.:) Remélem más is lesz olyan bátor, mint én:) Végül ez egy laktató, nem túl édes süti lett, így egy tartalmas leves után második fogásnak javaslom.   ........éééééés másnap sokkal finomabb!       

Hozzávalók

A tésztához

A túrós töltelékhez

A díszítéshez

A tortaforma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...