Őszibarackos túros süti Gabystól
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
17g finomliszt61 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
6g porcukor24 kcal
-
3 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
6g margarin45 kcal
A túrós töltelékhez
A díszítéshez
-
28 kcal
-
1g tortazselé3 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
25g víz0 kcal
A tortaforma kikenéséhez
-
2g margarin12 kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
75g porcukor290 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
75g margarin538 kcal
A túrós töltelékhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
250g tejföl495 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
171 kcal
-
171 kcal
A díszítéshez
-
470g őszibarack konzerv338 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
300g víz0 kcal
A tortaforma kikenéséhez
-
20g margarin143 kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
8.3g finomliszt30 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
3.1g porcukor12 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
-
3.1g margarin22 kcal
A túrós töltelékhez
-
20.8g tehéntúró31 kcal
-
10.4g tejföl21 kcal
-
6.2g porcukor24 kcal
-
6.9g tojás9 kcal
-
1.9g vaníliás pudingpor7 kcal
-
1.9g csokoládés pudingpor7 kcal
A díszítéshez
-
19.6g őszibarack konzerv14 kcal
-
0.5g tortazselé2 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
12.5g víz0 kcal
A tortaforma kikenéséhez
-
0.8g margarin6 kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 486.9 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 117.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 133.9 g
Zsír
-
Összesen 181.3 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 868 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5843 g
-
Cink 1305 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 821 mg
-
Vas 1008 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 1822 mg
-
Nátrium 499 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 625 g
-
Cukor 368 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1410.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1544 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 668 mg
-
Retinol - A vitamin: 1342 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2207 micro
-
β-crypt 419 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1175 micro
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243.3 g
-
Cink 54 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 58.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
200 g finomliszt
-
75 g porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
A túrós töltelékhez
A díszítéshez
A tortaforma kikenéséhez
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, könnyen, gyorsan összeállótésztát kapunk.
- A kapcsos tortaformánkat alaposan kenjük ki a margarinnal.
- A tészta 3/4-ét lisztezett deszkán a formának megfelelő nagyságúra nyújtsuk ki, tegyük bele a formánkba.
- A maradék tésztát hosszúkásra és kb. 4 cm. szélesre nyújtsuk ki, és körbe béleljük ki a formát. (Ha sülés közben lecsúszna a tésztaperem, ne essünk kétségbe, lapos, széles fakanállal- az elősütés után - vissza tudjuk igazgatni, nyomkodni a peremet.)
- Villával szurkáljuk meg több helyen a tésztát.
- Előmelegített sütőbe tegyük, és kb. 10 percig süssük elő. Az elősütött tésztát a formában hagyjuk kihűlni.
- Amíg hűl, készítsük el a túrókrémet, a hozzávalókat alaposan keverjük el, és töltsük meg a tortaformánkat.
- Tegyük vissza a sütőbe, és kb. 1 óra alatt süssük készre. Akkor jó, ha tűpróba során már nem ragad. Az ellenőrzést középen csináljuk. Ha megsült, a tortaformában hagyjuk kb. 10 percet, majd vegyük le a tortakeretet. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- Az őszibarackokat vékonyra szeleteljük fel. A tortaperemet kapcsoljuk vissza, és a szép barackszeletekkel díszítsük meg a tortát.
- A tortazselét a zacskón lévő leírás szerint készítsük el. De ne hagyjuk teljesen kihűlni, ha már nem forró, öntsük rá a torta tetejére.
- Tegyük hűtőbe, ha a zselé teljesen megdermedt, felszeletelve tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Tepsi mérete: 28x4
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3590
- Feltöltés dátuma: 2013. november 01.
Ajánló
a recept több sütési hőt megadott (elmelegítés után): elősütésre: légkeveréses: 180 fok alsó-felső sütés 200 fok gázsütő: 3-4 fok teljes torta sütés: légkeveréses: 160 fok alsó-felső: 180 fok gázsütő: 2-3 fokozat saját sütőmet ismerve végig 4-es fokozaton sütöttem
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nagyon régóta őrizgettem egy túrós süti receptjét. A napokban a kezembe akadt, és úgy döntöttem, elkészítem. A tésztát elősütöttem, a túrót kevergettem a recept leírásának megfelelően, de kiderült, valószínűleg nem jó túrót vettem, mert folyós lett. Innentől a kezembe vettem az irányítást, és mentem a saját fejem után, remélve süti lesz belőle. Jó sokáig sütöttem, összességében majd másfél órát, többször estem kétségbe, hogy mire a süti megsül, az alja megég. De sikerült. Kicsit még mindig aggódva vártam haza a család férfi tagjait, mert ők eléggé kritikusak. Mivel határozottan ízlett nekik a süti, így megbátorodtam, és megosztom veletek is.:) Remélem más is lesz olyan bátor, mint én:) Végül ez egy laktató, nem túl édes süti lett, így egy tartalmas leves után második fogásnak javaslom. ........éééééés másnap sokkal finomabb!