Őszibarackos torta Éva konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tésztához
-
44g tojás55 kcal
-
24g porcukor93 kcal
-
32g finomliszt116 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krémhez
-
3g lapzselatin10 kcal
-
20g víz0 kcal
-
40g habtejszín117 kcal
-
6g porcukor22 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
152g őszibarack57 kcal
Összesen
501
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krémhez
-
14g lapzselatin49 kcal
-
100g víz0 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
250g joghurt153 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
762g őszibarack285 kcal
Összesen
2503
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tésztához
-
11.8g tojás15 kcal
-
6.5g porcukor25 kcal
-
8.6g finomliszt31 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krémhez
-
0.8g lapzselatin3 kcal
-
5.4g víz0 kcal
-
10.8g habtejszín31 kcal
-
1.5g porcukor6 kcal
-
13.5g joghurt8 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
41g őszibarack15 kcal
Összesen
134
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 195 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 493.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.9 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 253.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 185 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 264 micro
-
β-crypt 102 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 334 micro
Összesen
501
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.9 g
Zsír
-
Összesen 91.8 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 975 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2469.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 625 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 1062 mg
-
Nátrium 474 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 359.3 g
-
Cukor 228 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1265.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1052 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 210 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 702 mg
-
Retinol - A vitamin: 925 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1318 micro
-
β-crypt 509 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1669 micro
Összesen
2503
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
4 db tojás
-
120 g porcukor
-
160 g finomliszt
-
1 kávéskanál sütőpor
Krémhez
-
7 db lapzselatin
-
1 dl víz
-
200 ml habtejszín
-
4 ek porcukor
-
250 g joghurt
-
6 db őszibarack
Elkészítés
Tésztához
- Ehhez a recepthez 5 db desszertgyűrű szükséges, ca. 8 cm átmérőjű és ca. 5 cm magas. A tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá fölverjük. Hozzáadjuk a sárgáját, amivel jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzákeverjük.
- Egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe öntjük, majd elsimítjuk. Így egy vékony tésztaréteget kapunk. Megsütjük 200 fokon ca. 12 percig.
- Mikor kihűlt a tészta, akkor leválasztjuk a sütőpapírt róla, és desszertgyűrű segítségével 10 kört kiszaggatunk.
- 4 lapzselatint hideg vízben áztatunk. A tejszínt habosra fölverjük, 4 evőkanál porcukrot, joghurtot és egy fél citrom lereszelt héját hozzákeverjük.
- A zselatint kinyomkodjuk, és egy kisebb edényben, lassú tűzön fölmelegítjük addig, amíg olvadni kezd. Egy evőkanál krémmel összekeverjük, és hozzáadjuk a többi krémhez, jól összekeverjük vele. Majd 3 db őszibarackot kis darabokra összevágunk, és a krémbe keverjük.
- 3 zselatinlapot megáztatunk ismét hideg vízben. A maradék 3 őszibarackot pürésítjük, majd a zselatinlapokat kinyomkodjuk, és lassú tűzön fölolvasztjuk, összekeverjük az őszibarackpürével.
- Összeállítjuk a tortácskákat.
- A kiszaggatott tortalapot a desszertgyűrűkbe helyezzük, majd a krém következik, és kiszaggatott tortalappal befedjük. Egy kevés krémmel még megkenjük a második tortalapot, és az őszibarackpürével befejezzük. Ezt négyszer megismételjük.
- Hideg helyen 1-2 órát hűtjük. Egy késsel körbevágjuk és kis nyomással a gyűrűkből kinyomjuk. Kellemes sütögetést kívánok!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2740
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Éva házias konyhája
159 recept
Finom, ízletes süti.Ünnepi alkalmakra szoktam elkésziteni. kevés krém nekem szokott maradni de a kiszaggatott tésztának a maradékára ráteszem, és szivesen megeszi a család.Ha változatosan szeretnénk elkésziteni pl. mango, málna gyümölccsel is finom.