r
Nosalty Logó

Őszibarackos torta Éva konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Őszibarackos torta Éva konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 501 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 2503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 134 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 501 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.9 g

Zsír

  • Összesen
    91.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    975 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2469.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1062 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.3 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1265.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1052 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    925 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1318 micro
  • β-crypt
    509 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1669 micro
Összesen 2503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. Ehhez a recepthez 5 db desszertgyűrű szükséges, ca. 8 cm átmérőjű és ca. 5 cm magas. A tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá fölverjük. Hozzáadjuk a sárgáját, amivel jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzákeverjük.
  2. Egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe öntjük, majd elsimítjuk. Így egy vékony tésztaréteget kapunk. Megsütjük 200 fokon ca. 12 percig.
  3. Mikor kihűlt a tészta, akkor leválasztjuk a sütőpapírt róla, és desszertgyűrű segítségével 10 kört kiszaggatunk.
  4. 4 lapzselatint hideg vízben áztatunk. A tejszínt habosra fölverjük, 4 evőkanál porcukrot, joghurtot és egy fél citrom lereszelt héját hozzákeverjük.
  5. A zselatint kinyomkodjuk, és egy kisebb edényben, lassú tűzön fölmelegítjük addig, amíg olvadni kezd. Egy evőkanál krémmel összekeverjük, és hozzáadjuk a többi krémhez, jól összekeverjük vele. Majd 3 db őszibarackot kis darabokra összevágunk, és a krémbe keverjük.
  6. 3 zselatinlapot megáztatunk ismét hideg vízben. A maradék 3 őszibarackot pürésítjük, majd a zselatinlapokat kinyomkodjuk, és lassú tűzön fölolvasztjuk, összekeverjük az őszibarackpürével.
  7. Összeállítjuk a tortácskákat.
  8. A kiszaggatott tortalapot a desszertgyűrűkbe helyezzük, majd a krém következik, és kiszaggatott tortalappal befedjük. Egy kevés krémmel még megkenjük a második tortalapot, és az őszibarackpürével befejezzük. Ezt négyszer megismételjük.
  9. Hideg helyen 1-2 órát hűtjük. Egy késsel körbevágjuk és kis nyomással a gyűrűkből kinyomjuk. Kellemes sütögetést kívánok!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2740
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Őszibarackos torta Éva konyhájából
Éva házias konyhája 159 recept

 Finom, ízletes süti.Ünnepi alkalmakra szoktam elkésziteni. kevés krém nekem szokott maradni de a kiszaggatott  tésztának a maradékára ráteszem, és szivesen megeszi a család.Ha változatosan szeretnénk elkésziteni pl. mango, málna  gyümölccsel is  finom.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...