r
Nosalty Logó

Őszibarackos-lekváros pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Swampy
Őszibarackos-lekváros pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1352 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 5404 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    978.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.2 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 1352 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    199.8 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3915.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    885 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1664 mg
  • Nátrium
    941 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    832.9 g
  • Cukor
    439 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    877.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1871 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1746 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1326 micro
  • β-crypt
    426 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1603 micro
Összesen 5404 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A friss barackokat kereszt alakban bemetsszük, forró vízzel leforrázzuk, majd hideg vízzel leöblítjük, és a héjukat lehúzzuk. Ezután felvágjuk, kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk.
  2. A vajat krémesre keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
  3. A tejjel váltogatva hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet, majd a kikent, kilisztezett tepsibe öntjük.
  4. Tetejét kirakjuk barackkal és előmelegített sütőbe toljuk. Megsütjük.
  5. A lekvárt megmelegítjük, esetleg átpaszírozzuk és a megsült sütemény tetejére kenjük. Porcukorral vagy szórócukorral hintsük meg a tetejét.
  6. Ízlés szerint tejszínhab is adható hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 32x39
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18086
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs különösebb története. Nyáron készítettem el, mert volt elég sok barackunk. Szerintem kifejezetten jót tesz neki, ha kihűl, és magába szívja a zamatos lekvárt. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...