r
Nosalty Logó

Őszi erdő fatörzs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Őszi erdő fatörzs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A gombához

Összesen 1223 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A gombához

Összesen 6111 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A gombához

Összesen 339 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1026.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.9 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    563 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    541 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 1223 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.2 g

Zsír

  • Összesen
    282.8 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5131 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    902 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1966 mg
  • Nátrium
    1733 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    824.3 g
  • Cukor
    543 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    496.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2816 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    1221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2704 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1340 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1981 micro
Összesen 6111 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A gombához

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét felverjük, beleteszünk 8 ek. kristálycukrot, és keményre keverjük.
  2. Apránként adjuk hozzá a tojássárgákat, és tovább keverjük.
  3. A lisztbe beletesszük a sütőport, és apránként hozzáadjuk a masszához.
  4. Sütőpapírral kibélelt közepes tepsiben tűpróbáig sütjük.
  5. A konyharuhát megszórjuk liszttel, erre tesszük a megsült piskótát (melegen), feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
  6. Addig elkészítjük a krémet: a margarint a porcukorral és a kakaóval kikeverjük.
  7. Külön felverjük a tejszínhabot, és szép lassan hozzátesszük a krémhez.
  8. A piskótát megkenjük lekvárral, és feltekerjük.
  9. A közepén félbevágjuk, és egyiket a másik oldalára ragasztjuk a krémmel.
  10. Majd a krémmel bevonjuk az egész törzset.
  11. Gomba: a darált kekszet összedolgozzuk a kakaóporral, porcukorral és a lekvárral.
  12. Golyókat formázunk belőle, közepébe mélyedést készítünk, beleállítjuk a babapiskótát.
  13. Tálcán ízlés szerint dekoráljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4509
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Őszi erdő fatörzs
Salamon Csilla 1203 recept

Anyukám lepett meg ezzel a fatörzzsel! :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A gombához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...