r
Nosalty Logó

Őszi diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Őszi diótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Diókrém

Dekoráció

Összesen 482 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Diókrém

Dekoráció

Összesen 5775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Diókrém

Dekoráció

Összesen 342 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 482 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    95.2 g

Zsír

  • Összesen
    359.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    1084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6700.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1668 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    504 mg
  • Foszfor
    2796 mg
  • Nátrium
    1542 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    572.5 g
  • Cukor
    403 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2106 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    979 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1260 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1518 micro
Összesen 5775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Diókrém

Dekoráció

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétszedjük, külön a fehérje és külön a sárgája. A fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A cukrot a tojássárgákkal jól kikeverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és a vízzel alaposan összedolgozzuk.
  3. Végül a tojásfehérjehabot kanalazzuk óvatosan bele.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformában kb. 25-30 percig sütjük.
  5. A piskótát 3 lapra vágjuk, és megtöltjük krémmel.

Diókrém

  1. A 3 dl tejben megfőzzük a pudingot, majd hagyjuk hűlni.
  2. A margarint kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a diót és a kihűlt pudingot. Esetleg egy kis rumaromával ízesíthető.

Dekoráció

  1. A tortát 2 dl tejszínből vert habbal bevonjuk, a tetejét habrózsákkal díszítjük, majd erre karamellizált diót és csokoládé leveleket teszünk. Az oldalát darált dióval szórjuk.
  2. A dekorációhoz a cukrot karamellizáljuk, majd megforgatjuk benne a fél szem diókat. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd levél formákba töltjük, és hagyjuk dermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8767
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A dekorációhoz a cukrot karamellizálom, majd megforgatom benne a fél szem diókat. A csokoládét gőz fölött megolvasztom, majd levél formákba töltöm, hagyom dermedni. 

Hozzávalók

Piskóta

Diókrém

Dekoráció

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...