r
Nosalty Logó

Ostyalapos piskóta nutellával töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alexandra
Ostyalapos piskóta nutellával töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Az ostyalaphoz

A piskótához

Összesen 689 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Az ostyalaphoz

A piskótához

Összesen 2753 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Az ostyalaphoz

A piskótához

Összesen 323 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1356.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 689 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    104.9 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5425.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1331 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    2242 mg
  • Nátrium
    1475 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    235 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    907 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1502 micro
Összesen 2753 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

Az ostyalaphoz

A piskótához

Elkészítés

Az ostyalaphoz

  1. A 6 tojásból szokásos módon piskótát sütünk. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját 6 evőkanál cukorral, 1 csomag sütőporral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a 6 ek lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. Majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük.
  3. Közben 3 egész ostyalapot megkenünk mogyorókrémmel.
  4. Mikor megsült a piskóta, megvárjuk, míg kihűl. Mikor kihűlt, ráfektetjük a már megkent ostyalapokra.
  5. A piskótát is megkenjük mogyorókrémmel. Majd erre kerül egy ostyalap, amit szintén megkenünk, majd még egy ostyalap.
  6. Majd ha kész, 1 napot hagyjuk állni, hogy az ostya megpuhuljon. Téglalapokra szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 17470
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ostyalapos piskóta nutellával töltve
Alexandra 42 recept

Ezt a receptet a nagymamámtól tanultam. Egyszerű finomság. A kezdő szakácsok is megpróbálkozhatnak vele.

Hozzávalók

Az ostyalaphoz

A piskótához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...