r
Nosalty Logó

Ostor-rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Ostor-rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

tetejére

Összesen 504 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

tetejére

Összesen 1513 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

tetejére

Összesen 333 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 504 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    68.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    998.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    477 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 1513 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

tésztához

tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. Az élesztőt alaposan elkeverjük a cukros, langyos tejben, és egy kézi robotgép dagasztó fejével elkezdjük a legmagasabb fokozaton összekeverni a sárgájával és 3 dkg olvasztott vajjal, egy erre alkalmas, mély tálban.
  2. Ezután fokozatosan beledagasztjuk a lisztet. Kemény kelt tésztát készítünk!!
  3. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és gyengén lisztezett gyúródeszkán egyenként vékony, téglalap alakúra nyújtjuk.
  4. A téglalapokat jó vastagon megkenjük olvasztott vajjal. (A maradék 3 dkg-ot használjuk ehhez.)
  5. A téglalapokat egyenként felgöngyölítjük. Ezután a két "rudacskát" jó erősen összesodorjuk, ahogy a zsineget szokták.
  6. Sütőlemezre tesszük, letakarjuk, és jó sokáig (3-4 óra) hagyjuk meleg helyen kelni. Hatalmas rúd lesz belőle!

tetejére

  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és bevonjuk vele a kelt tésztarudat. Ezután meghintjük mandulaforgáccsal.
  2. Előmelegített sütőbe tesszük, és lassú tűzön (gáztűzhely 3-as fokozat) szép pirosra sütjük (kb. 30-35 perc).
  3. Langyosan, felszeletelve kínáljuk. Bármilyen lekvár illik hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x50
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2018
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 28.

Ajánló

Ha két nagy rudat szeretnénk sütni, akkor dupla adagot készítsünk, és négy felé osszuk a tésztát. Amennyiben van tojásfehérje-tartalék a hűtőben, azt is nyugodtan használjuk fel a bevonáshoz, mert úgy talán még finomabb! Mandula helyett durvára vágott dióval is készíthetjük, úgy is nagyon finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ostor-rétes
Lizinka_ 603 recept

Ez egy múlt század eleji finomság a családi receptarchívumból. Uzsonnára szoktam feltálalni éhes gyerek-seregnek és ínyenc felnőtteknek.

Hozzávalók

tésztához

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...