Ossobuco alla milanese
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g borjúlábszár120 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
30g fehérbor25 kcal
-
24 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
Összesen
289
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g borjúlábszár241 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
60g fehérbor49 kcal
-
48 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
Összesen
577
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
49.5g borjúlábszár40 kcal
-
4.1g vaj30 kcal
-
9.9g fehérbor8 kcal
-
8 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0.5g petrezselyem0 kcal
Összesen
96
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.6 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 926.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 250 mg
-
Nátrium 568 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 204.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 355 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 13895 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
289
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.3 g
Zsír
-
Összesen 28.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 214 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1852.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 500 mg
-
Nátrium 1135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 408.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 228 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 709 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 27790 micro
-
Lut-zea 218 micro
Összesen
577
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 187 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4586 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
-
15 g finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
25 g vaj
-
60 ml fehérbor
-
20 dkg passzírozott paradicsom
Elkészítés
- A borjúlábszár szeleteket megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk, majd a lisztbe megforgatjuk. A fölösleges lisztet a húsról leporoljuk.
- A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst megpirítjuk benne, felöntjük a borral, kb. 1 percig főzzük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, sóval, borsal ízesítjük.
- Lefedve gyenge tűzön megfőzzük, a húst többször megforgatjuk a paradicsommártásban.
- A petrezselymet összekeverjük a fokhagymával és citromhéjjal.
- Tálalás előtt megszórjuk a petrezselyemes keverékkel.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 7126
- Feltöltés dátuma: 2012. január 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Még egy finom borjúlábszár recept. Egy olasz szakácskönyvben akadtam erre a receptre. Ha túl sűrű lenne a paradicsommártás, higítsuk egy kis levessel.