r
Nosalty Logó

Oroszos savanyú káposztaleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Oroszos savanyú káposztaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 308 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 1227 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 29 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3536 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    3273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    1249 micro
  • β-karotin
    3131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4603 micro
  • Lut-zea
    462 micro
Összesen 308 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    70.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14144.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    13094 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    970.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1725 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    4995 micro
  • β-karotin
    12525 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    18410 micro
  • Lut-zea
    1849 micro
Összesen 1227 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    435 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 29 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A káposztát alaposan megmossuk addig, míg a savanyú íz el nem tűnik belőle.
  2. Alaposan lecsepegtetjük, majd fedő alatt 2 kanál vajon, és alapleven pároljuk. Először 5 percig nagy lángon, ügyelve arra, hogy ne süljön le. Ha nagyon gyorsan pirul, öntsünk még hozzá alaplét! Ha letelt az öt perc, fedjük le, öntsünk hozzá 2-3 merőkanál alaplét, majd további 90 percig pároljuk, időnként kevergessük meg!
  3. Míg a káposzta párolódik, tisztítsuk meg a zöldségeket, vágjuk össze a hagymát, sárgarépát, fehérrépát és a petrezselymet.
  4. Mielőtt kész a káposzta (kb. 10-15 perccel előtte) a zöldségeket a maradék vajon és kanál olajon pároljuk meg. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, rövid ideig még kevergetjük a tűzön, majd az időközben elkészült káposztához adjuk.
  5. A maradék húslevest vagy zöldségalapot felforraljuk, majd hozzáadjuk a káposztát. Megsózzuk, megborsozzuk és 2 babérlevelet úsztatunk meg a levesben. Együtt még további 30-40 percig főzzük.
  6. Forrón tálaljuk egy kanál tejföllel, díszítésnek a petrezselyem zöldjét lehet használni.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 12026
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 16.

Ajánló

Tipp: a zöldséges alapléhez 1 kocka húsleves kockát adtam, így nem lesz túl erős zöldség íze, és nem nyomja el a káposztát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amire figyelni kell: Rendesen öblítsük ki a káposztát, különben ehetetlenül savanyú lesz! A párolási időket be kell tartani, mert a káposzta kemény szálas marad, ha előbb vesszük le a tűzhelyről!

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...