Oroszos savanyú káposztaleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
A leveshez
-
125g savanyú káposzta24 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
750g zöldség alaplé53 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
13 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
18 kcal
A tálaláshoz
-
20g tejföl40 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
308
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
A leveshez
-
500g savanyú káposzta95 kcal
-
56g vaj402 kcal
-
3000g zöldség alaplé210 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
52 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
71 kcal
A tálaláshoz
-
80g tejföl158 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
1227
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
A leveshez
-
11.8g savanyú káposzta2 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
71g zöldség alaplé5 kcal
-
3.8g sárgarépa1 kcal
-
4.3g fehérrépa3 kcal
-
1.5g sűrített paradicsom1 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
A tálaláshoz
-
1.9g tejföl4 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
29
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3536 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 3273 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 242.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 431 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 1249 micro
-
β-karotin 3131 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4603 micro
-
Lut-zea 462 micro
Összesen
308
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 70.9 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14144.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 407 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 433 mg
-
Nátrium 13094 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.7 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 970.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1725 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 135 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 132 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 295 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 473 micro
-
α-karotin 4995 micro
-
β-karotin 12525 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 18410 micro
-
Lut-zea 1849 micro
Összesen
1227
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 334.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 310 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 296 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 435 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
29
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
0.5 kg savanyú káposzta
-
4 ek vaj
-
2 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
4 ek sűrített paradicsom
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 db babérlevél
-
1 ek napraforgó olaj
A tálaláshoz
-
4 ek tejföl
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
A leveshez
- A káposztát alaposan megmossuk addig, míg a savanyú íz el nem tűnik belőle.
- Alaposan lecsepegtetjük, majd fedő alatt 2 kanál vajon, és alapleven pároljuk. Először 5 percig nagy lángon, ügyelve arra, hogy ne süljön le. Ha nagyon gyorsan pirul, öntsünk még hozzá alaplét! Ha letelt az öt perc, fedjük le, öntsünk hozzá 2-3 merőkanál alaplét, majd további 90 percig pároljuk, időnként kevergessük meg!
- Míg a káposzta párolódik, tisztítsuk meg a zöldségeket, vágjuk össze a hagymát, sárgarépát, fehérrépát és a petrezselymet.
- Mielőtt kész a káposzta (kb. 10-15 perccel előtte) a zöldségeket a maradék vajon és kanál olajon pároljuk meg. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, rövid ideig még kevergetjük a tűzön, majd az időközben elkészült káposztához adjuk.
- A maradék húslevest vagy zöldségalapot felforraljuk, majd hozzáadjuk a káposztát. Megsózzuk, megborsozzuk és 2 babérlevelet úsztatunk meg a levesben. Együtt még további 30-40 percig főzzük.
- Forrón tálaljuk egy kanál tejföllel, díszítésnek a petrezselyem zöldjét lehet használni.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 12026
- Feltöltés dátuma: 2012. március 16.
Ajánló
Tipp: a zöldséges alapléhez 1 kocka húsleves kockát adtam, így nem lesz túl erős zöldség íze, és nem nyomja el a káposztát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Amire figyelni kell: Rendesen öblítsük ki a káposztát, különben ehetetlenül savanyú lesz! A párolási időket be kell tartani, mert a káposzta kemény szálas marad, ha előbb vesszük le a tűzhelyről!