Oroszkrém torta 4.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Risi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
8g víz0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
8g tojássárgája27 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
42g tej23 kcal
-
6 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
75g növényi tejszín188 kcal
-
8g mazsola25 kcal
-
1g rum2 kcal
A díszítéshez
-
2g zselatinfix2 kcal
-
21g habtejszín61 kcal
Összesen
642
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
96g víz0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez
-
100g tojássárgája322 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
500g tej280 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
900g növényi tejszín2259 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
8g rum18 kcal
A díszítéshez
-
20g zselatinfix26 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
Összesen
7687
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
10.3g tojás13 kcal
-
9.4g cukor36 kcal
-
9.4g finomliszt34 kcal
-
3g víz0 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
7.8g cukor30 kcal
-
15.6g tej9 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
-
28.2g növényi tejszín71 kcal
-
3.1g mazsola9 kcal
-
0.3g rum1 kcal
A díszítéshez
-
0.6g zselatinfix1 kcal
-
7.8g habtejszín23 kcal
Összesen
240
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 205 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 627.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.2 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 217 micro
Összesen
642
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 148.6 g
Zsír
-
Összesen 351.6 g
-
Telített zsírsav 271 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 2461 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7532.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 252 mg
-
Kálcium 2033 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 2730 mg
-
Nátrium 2324 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 986.3 g
-
Cukor 700 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 585.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1543 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 514 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 375 micro
-
Kolin: 1758 mg
-
Retinol - A vitamin: 1521 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 238 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2609 micro
Összesen
7687
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.9 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 18.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
240
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
30 dkg cukor
-
30 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
5 db tojássárgája
-
25 dkg cukor
-
5 dl tej
-
2 csomag vaníliás cukor
-
10 g zselatin
-
9 dl növényi tejszín
A díszítéshez
-
2.5 dl habtejszín
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához valókat összekeverjük, és megsütjük margarinnal kikent, lisztezett, kapcsos tortaformában. Én külön szoktam felverni a tojássárgákat a cukorral, forró vízzel és utána belekeverni a sütőporos lisztet, majd a felvert tojásfehérjét.
- Elkészítjük a krémet. A tojássárgákat a cukorral és a tejjel elkeverjük és felfőzzük, mint a madártejet. A tűzről levéve beleteszünk 2 csomag vaníliás cukrot. Közben 1 csomag zselatint 1-2 dl tejben felolvasztunk. A krémhez öntjük, és kihűtjük. Ha kihűlt 9 dl felvert tejszínnel összekeverjük. Mazsolát rumban áztatunk, és ezzel szórjuk meg a rétegeket. (vagy a krémbe keverjük)
- A piskótát háromba vágjuk.
- Most következik a torta összeállítása.
- Vegyünk egy kicsit nagyobb lábast, mint a tortaformánk volt és az aljára tegyünk krémet. Rátesszük lefelé fordítva a piskótánk tetejét, (ha kiborítjuk ez lesz legfelül) majd megint krém következik, a lábas és a tészta közötti részre is (ez lesz a tortánk oldala) és a piskótára is.
- Rátesszük a középső piskótát is, megint krém az oldalára és a tetejére, majd rátesszük a piskóta alját is. Most már csak az oldalára teszünk krémet.
- Ha végeztünk, akkor mára nincs is több dolgunk, betesszük a hűtőbe dermedni másnapig.
- Másnap vízbe állítjuk rövid időre (3-6 perc attól függően mennyire meleg a vizünk. Nem kell forró, langyos is elég, különben megolvad a krém) és kiborítjuk óvatosan egy torta tartóra. Ezek a legkritikusabb részek, ha már kijött a lábasból nyert ügyünk van!
- Utolsó lépésként feldíszítjük a tortánkat ízlésünk szerint (A tejszínhabba tehetünk zselatin fixet, hogy biztosabban megdermedjen), majd visszatesszük a hűtőbe dermedni.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 28 alkalommal
- Receptkönyvben: 262
- Tegnapi nézettség: 16
- 7 napos nézettség: 74
- Össznézettség: 107053
- Feltöltés dátuma: 2010. december 08.
Ajánló
Kicsit meg kell vele dolgozni, de megéri a végeredmény. Kreativitásunkat kiélhetjük teljesen. :-)
Receptjellemzők
Risi
32 recept
Egyik barátnőmtől kaptam évekkel ezelőtt a receptet bátyám nagy örömére, mivel ez a kedvenc tortája. Azóta többször elkészítettem már, de mindig kicsit máshogy sikerül függően a tejszínhabtól. Szerintem nagyon finom a krém benne. A készítésről kép itt látható.