r
Nosalty Logó

Orosz pohárkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vivien Valéria
Orosz pohárkrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Krémhez

Piskótához

Összeállítás

Összesen 307 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Krémhez

Piskótához

Összeállítás

Összesen 1843 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Krémhez

Piskótához

Összeállítás

Összesen 142 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 307 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2039.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    838 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    652 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.4 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    149 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 1843 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Krémhez

Piskótához

Összeállítás

Elkészítés

Krémhez

  1. A vaníliás pudingporból és 6 dl tejből pudingot készítünk. Egy lábasba szórjuk a pudingport, hozzákeverjük a cukrot, majd ehhez hozzáöntünk egy kevés tejet, amivel csomómentesre keverjük. Ha már nincsenek benne csomók, hozzáöntjük a maradék tejet is, majd elkezdjük főzni. Folyamatosan kevergetjük, vigyázni kell, mert hamar sűrűsödik. Újraforrástól számítva folyamatosan kevergetve még 1 percig főzzük, majd elzárjuk a tűzhelyt. Az elkészült pudingot félretesszük hűlni.
  2. A narancs és a citrom héját belereszeljük abba a tálba, amiben a piskótát fogjuk összeállítani, ezt a tálat félretesszük.
  3. A narancsot kifacsarjuk, és ráöntjük a mazsolára, és hozzáöntjük a rumaromát is, majd jól elkeverjük. Fél perce mikróba tesszük, hogy a mazsola megszívja magát. Miután kivettük a mikróból, félretesszük hűlni.
  4. Amíg hűl, addig elkészítjük a piskótát. Miután a piskóta elkészült, folytathatjuk a krémet. A hulalát majdnem készre felverjük (kb. 75%-os állapotra, amikor már nem folyós, kezd összeállni, de még nem kemény a hab). A félkész hab nagyobbik részét hozzáöntjük a vaníliapudinghoz, majd robotgéppel készre keverjük. A kisebbik részét kemény habbá verjük, és félretesszük díszítéshez.
  5. A mazsolát egy kicsit kinyomkodjuk, és belekeverjük a vaníliás krémbe. Egy kevés mazsolát hagyunk a díszítéshez.

Piskótához

  1. Előmelegítjük a sütőt, egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. Hagyományos piskótát készítünk. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojások sárgáját abba a tálba tesszük, amibe előzőleg belereszeltük a narancs és a citrom héját. A tojássárgákat és a cukrot habosra keverjük. Ha már teljesen kivilágosodott, hozzákeverjük a lisztet és a 2 evőkanál vizet. Hozzákeverünk még 1 evőkanállal abból a narancsos-rumos léből, amit a mazsolára öntöttünk.
  3. Egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Majd óvatosan, nagy mozdulatokkal a felvert fehérjét hozzákeverjük a tojásos-lisztes keverékhez. Végül a masszát beleöntjük a sütőpapíros tepsibe, és elegyengetjük, hogy mindenhol egyforma vastagságú legyen.
  4. Kb. 10-15 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Ha elkészült, kivesszük a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és félretesszük hűlni.
  5. Ha kihűlt, meglocsoljuk a narancsos-rumos lével, amiben a mazsola ázott. Majd kb. 1x1 cm-esre felkockázzuk.

Összeállítás

  1. Először mindegyik pohár aljára egy kis krémet teszünk, ezt meglocsoljuk pár csepp narancsos-rumos lével.
  2. Erre tesszük a kockákra vágott piskótát, majd újabb krémréteg következik, amit megint meglocsolhatjuk a narancsos lével.
  3. A rétegezés legtetejére kerül a félretett tejszínhab, aminek a tetejét megszórjuk a félretett mazsolával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 12313
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vivien Valéria 2 recept

A vasárnap nálunk egyenlő a süteménnyel, így nem múlhat el úgy vasárnap, hogy ne lenne valamilyen édesség. Ezt egyik reggel találtam ki, mert valami gyorsat szerettem volna összeütni. Az orosz krémtorta ihlette, de ez egy jóval egyszerűbb változata. Én 6 darab 2,5 dl-es egyszerű vizes pohárban tálaltam, de egy üvegtál is megfelelő hozzá. Mi alapvetően kevés cukorral esszük az édességeket, így ebben sincs túl sok, elképzelhető, hogy ez a cukormennyiség kevés lesz azoknak, akik édesebben szeretik a süteményeket.

Hozzávalók

Krémhez

Piskótához

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...