Orosz pohárkrém
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vivien Valéria
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
Krémhez
-
100g tej56 kcal
-
29 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
15g narancslé7 kcal
-
10g mazsola30 kcal
-
84 kcal
-
2g rumaroma0 kcal
Piskótához
-
8g finomliszt27 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
3g víz0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
Összeállítás
Összesen
307
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
Krémhez
-
600g tej336 kcal
-
171 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
60g mazsola179 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
10g rumaroma0 kcal
Piskótához
-
45g finomliszt164 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
16g víz0 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g só0 kcal
Összeállítás
Összesen
1843
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
Krémhez
-
46g tej26 kcal
-
3.5g vaníliás pudingpor13 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
6.9g narancslé3 kcal
-
4.6g mazsola14 kcal
-
15.3g növényi habtejszín39 kcal
-
0.8g rumaroma0 kcal
Piskótához
-
3.5g finomliszt13 kcal
-
12.7g tojás16 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
1.2g víz0 kcal
-
0.5g narancshéj0 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
Összeállítás
Összesen
142
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 340 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
Összesen
307
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 49.8 g
Zsír
-
Összesen 72.6 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 544 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2039.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 838 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 418 mg
-
Nátrium 652 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 236.4 g
-
Cukor 140 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 233.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 242 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 444 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 149 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 843 micro
Összesen
1843
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 17.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
Krémhez
-
6 dl tej
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
60 g mazsola
-
200 ml növényi habtejszín
Piskótához
-
3 evőkanál finomliszt
-
3 db tojás
-
3 ek cukor
-
2 ek víz
-
1 csipet só
Összeállítás
Elkészítés
Krémhez
- A vaníliás pudingporból és 6 dl tejből pudingot készítünk. Egy lábasba szórjuk a pudingport, hozzákeverjük a cukrot, majd ehhez hozzáöntünk egy kevés tejet, amivel csomómentesre keverjük. Ha már nincsenek benne csomók, hozzáöntjük a maradék tejet is, majd elkezdjük főzni. Folyamatosan kevergetjük, vigyázni kell, mert hamar sűrűsödik. Újraforrástól számítva folyamatosan kevergetve még 1 percig főzzük, majd elzárjuk a tűzhelyt. Az elkészült pudingot félretesszük hűlni.
- A narancs és a citrom héját belereszeljük abba a tálba, amiben a piskótát fogjuk összeállítani, ezt a tálat félretesszük.
- A narancsot kifacsarjuk, és ráöntjük a mazsolára, és hozzáöntjük a rumaromát is, majd jól elkeverjük. Fél perce mikróba tesszük, hogy a mazsola megszívja magát. Miután kivettük a mikróból, félretesszük hűlni.
- Amíg hűl, addig elkészítjük a piskótát. Miután a piskóta elkészült, folytathatjuk a krémet. A hulalát majdnem készre felverjük (kb. 75%-os állapotra, amikor már nem folyós, kezd összeállni, de még nem kemény a hab). A félkész hab nagyobbik részét hozzáöntjük a vaníliapudinghoz, majd robotgéppel készre keverjük. A kisebbik részét kemény habbá verjük, és félretesszük díszítéshez.
- A mazsolát egy kicsit kinyomkodjuk, és belekeverjük a vaníliás krémbe. Egy kevés mazsolát hagyunk a díszítéshez.
Piskótához
- Előmelegítjük a sütőt, egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- Hagyományos piskótát készítünk. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojások sárgáját abba a tálba tesszük, amibe előzőleg belereszeltük a narancs és a citrom héját. A tojássárgákat és a cukrot habosra keverjük. Ha már teljesen kivilágosodott, hozzákeverjük a lisztet és a 2 evőkanál vizet. Hozzákeverünk még 1 evőkanállal abból a narancsos-rumos léből, amit a mazsolára öntöttünk.
- Egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Majd óvatosan, nagy mozdulatokkal a felvert fehérjét hozzákeverjük a tojásos-lisztes keverékhez. Végül a masszát beleöntjük a sütőpapíros tepsibe, és elegyengetjük, hogy mindenhol egyforma vastagságú legyen.
- Kb. 10-15 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Ha elkészült, kivesszük a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és félretesszük hűlni.
- Ha kihűlt, meglocsoljuk a narancsos-rumos lével, amiben a mazsola ázott. Majd kb. 1x1 cm-esre felkockázzuk.
Összeállítás
- Először mindegyik pohár aljára egy kis krémet teszünk, ezt meglocsoljuk pár csepp narancsos-rumos lével.
- Erre tesszük a kockákra vágott piskótát, majd újabb krémréteg következik, amit megint meglocsolhatjuk a narancsos lével.
- A rétegezés legtetejére kerül a félretett tejszínhab, aminek a tetejét megszórjuk a félretett mazsolával.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 181
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 44
- Össznézettség: 12441
- Feltöltés dátuma: 2016. március 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Vivien Valéria
2 recept
A vasárnap nálunk egyenlő a süteménnyel, így nem múlhat el úgy vasárnap, hogy ne lenne valamilyen édesség. Ezt egyik reggel találtam ki, mert valami gyorsat szerettem volna összeütni. Az orosz krémtorta ihlette, de ez egy jóval egyszerűbb változata. Én 6 darab 2,5 dl-es egyszerű vizes pohárban tálaltam, de egy üvegtál is megfelelő hozzá. Mi alapvetően kevés cukorral esszük az édességeket, így ebben sincs túl sok, elképzelhető, hogy ez a cukormennyiség kevés lesz azoknak, akik édesebben szeretik a süteményeket.