Orosz krémtorta Giovanna konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Giovanna
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 18% Zsír
Piskóta
-
55g tojás69 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
8g víz0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0 kcal
Krém
-
29 kcal
-
58g tej33 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
67g habtejszín195 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
2g porcukor9 kcal
Dísztítés
-
33g habtejszín97 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
8g mazsola25 kcal
-
2g rum4 kcal
Összesen
621
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 18% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
48g víz0 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
0 kcal
Krém
-
171 kcal
-
350g tej196 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
14g porcukor54 kcal
Dísztítés
-
200g habtejszín584 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
10g rum23 kcal
Összesen
3717
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 18% Zsír
Piskóta
-
19.3g tojás24 kcal
-
5.3g finomliszt19 kcal
-
2.8g víz0 kcal
-
3.5g cukor14 kcal
-
0 kcal
Krém
-
2.6g tejszínízű pudingpor10 kcal
-
20.5g tej11 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
3.5g tojássárgája11 kcal
-
23.4g habtejszín68 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
Dísztítés
-
11.7g habtejszín34 kcal
-
0.4g porcukor2 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
-
2.9g mazsola9 kcal
-
0.6g rum1 kcal
Összesen
217
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 39.5 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 400 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 594.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 221 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.9 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 118.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 395 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 244 mg
-
Retinol - A vitamin: 389 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 356 micro
Összesen
621
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 80.6 g
Zsír
-
Összesen 237 g
-
Telített zsírsav 135 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 2397 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3566.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 1101 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 1328 mg
-
Nátrium 842 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 311.3 g
-
Cukor 186 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 710.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2367 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 507 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 274 micro
-
Kolin: 1461 mg
-
Retinol - A vitamin: 2331 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 413 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2133 micro
Összesen
3717
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 41.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
217
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
-
6 evőkanál finomliszt
-
6 evőkanál víz
-
6 ek cukor
-
1 teáskanál szódabikarbóna
Krém
-
3.5 dl tej
-
3 ek cukor
-
3 db tojássárgája
-
400 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
2 ek porcukor
Dísztítés
-
200 ml habtejszín
-
1 ek porcukor
-
1 csomag habfixáló
-
5 dkg mazsola
-
10 ml rum
Elkészítés
Piskóta
- A tojásfehérjét 3 evőkanál cukorral és 3 evőkanál vízzel kemény habbá verjük.
- A tojássárgáját 3 evőkanál cukorral és 3 evőkanál vízzel fehéredésig kikeverjük.
- Ez követően a sárga krémhez felváltva adjuk a szódabikarbónás lisztet és a felvert tojásfehérjét.
- A kész tésztakrémet sütőpapírral ellátott tortaformába tesszük, és légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróba).
Krém
- A pudingport 3,5 dl tejjel és a 3 tojássárgájával készre főzzük, majd hűlni hagyjuk.
- A habtejszínt a fixálóval és a cukorral kemény habbá verjük.
- A kihűlt pudingot a tejszínhabbal homogén krémmé keverjük. Betöltjük vele a piskótalapokat, maradjon a tetejére és oldalára is! (Ízlés esetén a tésztalapokat rummal meglocsolhatjuk, és rumba áztatott mazsolával is megszórhatjuk.)
Dísztítés
- A habtejszínt a fixálóval és a cukorral kemény habbá verjük, csillagcsöves habzsák segítségével díszítjük vele a tortát. Rumba áztatott mazsolát, cukorszíveket használhatunk még hozzá.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5639
- Feltöltés dátuma: 2014. január 16.
Ajánló
Ünnepi alkalmakra.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Giovanna
46 recept
Apósom 64. születésnapjára készítettem a tortát, amely viszonylag egyszerű, gyorsan elkészíthető és isteni finom!