r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta Giovanna konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Giovanna
Orosz krémtorta Giovanna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Dísztítés

Összesen 621 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Dísztítés

Összesen 3717 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Dísztítés

Összesen 217 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 621 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    237 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3566.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1101 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    1328 mg
  • Nátrium
    842 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.3 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    710.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    507 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    1461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2331 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2133 micro
Összesen 3717 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Dísztítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjét 3 evőkanál cukorral és 3 evőkanál vízzel kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját 3 evőkanál cukorral és 3 evőkanál vízzel fehéredésig kikeverjük.
  3. Ez követően a sárga krémhez felváltva adjuk a szódabikarbónás lisztet és a felvert tojásfehérjét.
  4. A kész tésztakrémet sütőpapírral ellátott tortaformába tesszük, és légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróba).

Krém

  1. A pudingport 3,5 dl tejjel és a 3 tojássárgájával készre főzzük, majd hűlni hagyjuk.
  2. A habtejszínt a fixálóval és a cukorral kemény habbá verjük.
  3. A kihűlt pudingot a tejszínhabbal homogén krémmé keverjük. Betöltjük vele a piskótalapokat, maradjon a tetejére és oldalára is! (Ízlés esetén a tésztalapokat rummal meglocsolhatjuk, és rumba áztatott mazsolával is megszórhatjuk.)

Dísztítés

  1. A habtejszínt a fixálóval és a cukorral kemény habbá verjük, csillagcsöves habzsák segítségével díszítjük vele a tortát. Rumba áztatott mazsolát, cukorszíveket használhatunk még hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5634
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 16.

Ajánló

Ünnepi alkalmakra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Orosz krémtorta Giovanna konyhájából
Giovanna 46 recept

Apósom 64. születésnapjára készítettem a tortát, amely viszonylag egyszerű, gyorsan elkészíthető és isteni finom!

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Dísztítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...