r
Nosalty Logó

Őrölt borsos mandulasajt 10 perc alatt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nihonka
Őrölt borsos mandulasajt 10 perc alatt
adag
Előkészítés
perc
  • 22% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 50% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 22% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 50% Zsír
Összesen 629 kcal
  • 22% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 50% Zsír
Összesen 552 kcal
  • 22% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 50% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 105 kcal
  • 22% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 50% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1886.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 629 kcal
  • 22% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 50% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1655.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 552 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este áztassuk be a mandulát, kb. egy fél bögrényit, és reggel lazán szárítsuk meg. Ha forró vízbe dobjuk egy pillanatra, könnyen leválik a héja. A megszárított, héjától megfosztott mandulát ledaráljuk egészen apróra.
  2. Vízben elkeverjük az agar agar port, és felforraljuk, hogy elolvadjon. A mandula őrleményt sóval, fokhagymaporral és az inaktív sörélesztő pehellyel összekeverjük.
  3. A mandula őrleményünkhöz adjuk az agar agar zselét, majd jól összeturmixoljuk. Kóstoljuk meg, hogy elég sós-e, mert az hozza ki az ízét.
  4. Az egészet egy enyhén kiolajozott tálkába tesszük, majd betesszük a hűtőbe. Én egy kiürült szójás dobozt használtam erre a célra.
  5. Rövid idő alatt megdermed, és szeletelhető állagot vesz fel. Tálalás előtt szórjuk meg a durvára őrölt borssal, és már kész is. :-)
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3568
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 19.

Ajánló

Lehet spagettivel, pizzával fogyasztani, vagy pirítósra kenni, nagyon finom. Ízlés szerint lehet fűszerezni, ki mit szeret, egy kis chilivel is akár...

Receptkategóriák

Őrölt borsos mandulasajt 10 perc alatt
Nihonka 340 recept

Gondoltam, készítek növényi sajtot, egészséges, és akár diétázók is nyugodtan fogyaszthatják. Lehet hagymaporral, medvehagymával, snidlinggel is ízesíteni, ki mit szeret.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...