adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
175g sertés karajcsont0 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
45g karalábé9 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g csigatészta93 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
161
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
700g sertés karajcsont0 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g csigatészta371 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
646
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
19.2g sertés karajcsont0 kcal
-
2.2g sárgarépa1 kcal
-
2.5g fehérrépa2 kcal
-
4.4g zeller2 kcal
-
4.9g karalábé1 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2.7g paprika0 kcal
-
2.7g paradicsom0 kcal
-
1.2g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.7g csigatészta10 kcal
-
54.7g víz0 kcal
Összesen
17
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 391.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 665.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 209 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 648 micro
-
β-karotin 2206 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 778 micro
Összesen
161
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.3 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1564.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 337 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 208 mg
-
Foszfor 590 mg
-
Nátrium 344 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 2662.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 843 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 259 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 836 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 442 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2594 micro
-
β-karotin 8823 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 3111 micro
Összesen
646
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 42.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 71 micro
-
β-karotin 241 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 70 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
17
kcal
Hozzávalók
-
70 dkg sertés karajcsont
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
1 kis db karalábé
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db paprika
-
1 közepes db paradicsom
-
1 csokor petrezselyem
-
1 db zellerlevél
-
10 szem bors
-
só ízlés szerint
-
10 dkg csigatészta
-
2 l víz
Elkészítés
- A csontot a rajta maradt hússal annyi hideg vízben, ami éppen ellepi, kevés sóval feltesszük főni. Ha megforrt, a habbal együtt leöntjük ezt a zavaros vizet.
- Újra felöntjük 2 liter hideg vízzel és kevés sóval, forrásig hevítjük. A keletkező habot leszedjük, majd egy órán keresztül gyöngyöző forrással főzzük.
- Ezután beletesszük a fűszereket, a felaprított zöldségeket, és újabb egy órán át főzzük.
- Ha kész, a húsos csontot külön tálaljuk. Tálalás előtt a levest 15 percet pihentetjük.
- Közben enyhén sós vízben kifőzzük a csigatésztát, és külön tálaljuk.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 93
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 7545
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ligeti Károly
129 recept
Az orja leves húsos karajcsontból készül. Legalkalmasabb csontos karajt vásárolni, és ennek a csontját felhasználni. Ügyeljünk arra, hogy ne sok zöldséget tegyünk bele, mert így tudnak érvényesülni a csontból és húsból kifövő ízek és zamatok. Ha nem fogy el a leves, kis adagokban fagyasszuk le. Kiváló alaplé szószok és mártások készítéséhez.