r
Nosalty Logó

Óriáspalacsinta gazdagon

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kobalt 1995
Óriáspalacsinta gazdagon
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A palacsintatésztához és a sütéshez

A tálaláshoz

  • 5 dkg meggy (ízlés szerint több-kevesebb)
  • 1 marék mazsola (ízlés szerint több-kevesebb)
  • 1 púpozott ek porcukor (ízlés szerint több-kevesebb)
  • fahéj ízlés szerint
1163
Kalória
26.7g
Fehérje
164.1g
Szénhidrátok
44.4g
Zsír
230.5g
Víz
360.1g
Koleszterin
4.4g
Rost
82.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A palacsintatésztához és a sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 1163 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A palacsintatésztához és a sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 1163 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A palacsintatésztához és a sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 201 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    854.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.1 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    230.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 1163 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    854.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.1 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    230.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 1163 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

A palacsintatésztához és a sütéshez

  1. Különválasztjuk a két tojássárgáját és fehérjét.
  2. Egy magas falú tálban a két tojásfehérjét egy kis citromlé és egy csipet só társaságában kemény habbá verjük, félúton hozzáadva a porcukor felét. Ha kész a tojáshab, akkor a keverőtálat lefedve a hűtőbe tesszük.
  3. Egy habverő segítségével a két tojássárgáját simára keverjük a csipet szódabikarbónával és a porcukor másik felével, majd folytonos kevergetés közben apránként hozzáadjuk az egy deci tejet. A keverést folytatva hozzákerül a szódavíz is.
  4. A finomlisztet átszitáljuk, majd több kis részletben adagolva csomómentesre keverjük a tojásos-tejes masszával.
  5. A tojáshabot kivesszük a hűtőből, és egy spatulát használva óvatos mozdulatokkal belekeverjük a palacsintatésztánkba. Óvatosnak kell lenni, nehogy a hab "kipukkadjon". Akkor jó, ha kellően levegős a kapott tésztánk állaga.
  6. Egy serpenyőt jól felforrósítunk, majd rakunk bele 4 evőkanál olajat. Ha az olaj már egy kicsit serceg, lekapcsoljuk a legalacsonyabb fokozatra, és beleöntjük a palacsintatésztát. Ha kellően forró az olaj, akkor a tészta még vasserpenyőben sem fog odaragadni.
  7. Ha a palacsintánknak már a teteje is kezd megszilárdulni, akkor stabilan alányúlunk egy lapáttal, óvatosan felemeljük, majd egy gyors és határozott mozdulattal megfordítjuk. Ha az alsó fele is megszilárdul, akkor tálalhatjuk is.

A tálaláshoz

  1. Az óriáspalacsintánkat egy tányérra szedjük, majd ízlés szerint megszórjuk őrölt fahéjjal, porcukorral, mazsolával és meggyel (lehet mirelit is).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Aki ébredt már fel reggel jó éhesen, az bizonyára jól tudja, hogy milyen jól tud esni egy serpenyős óriáspalacsinta jó sok gyümölccsel és némi porcukorral. Az én kedvencem a fahéjjal, porcukorral, meggyel és mazsolával gazdagon megszórt óriáspalacsinta, amit felforrósított öntöttvas-serpenyőben sütök ki. A palacsinta méretéből adódóan semmiképpen ne a lapos teflon palacsintasütő edényben készítsétek, hanem használjatok magasabb falú serpenyőt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!