r
Nosalty Logó

Óriás piskótatallér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Óriás piskótatallér
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A zseléhez

A csokoládémázhoz

Összesen 404 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A zseléhez

A csokoládémázhoz

Összesen 4828 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A zseléhez

A csokoládémázhoz

Összesen 213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 404 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.2 g

Zsír

  • Összesen
    236.2 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1382 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3347.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    527 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    523 mg
  • Foszfor
    1507 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577.4 g
  • Cukor
    332 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    911 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1150 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1581 micro
Összesen 4828 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 213 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A piskótához

A zseléhez

A csokoládémázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőnket előmelegítjük 180 fokra. A tortát érdemes minél nagyobb átmérőjű formában sütni, én egy 30 centiméteres tortakarikát használtam. A forma aljára sütőpapírt teszünk, amit enyhén bekenünk olajjal, hogy könnyebben elváljon majd a kisült piskótától. A forma aldalait azonban ne zsírozzuk be, mert a csupasz, forró fémen magasabbra mászik a piskóta, ellenben az olajosról visszacsúszik.
  2. A tojásokat egy tálba tesszük a cukorral, majd robotgéppel 5-7 perc alatt teljesen kihabosítjuk. A tojás legyen fehér és térfogatban triplázódjon meg: innen tudhatjuk, hogy jó.
  3. A tojásos alaphoz csorgatjuk az olajat és azt is gyorsan elkeverjük. Beleszitáljuk a lisztet, sót és sütőport, majd ezeket is gyorsan elkeverjük a robotgéppel.
  4. A piskótamasszánkat az előkészített formába öntjük, majd betoljuk a sütőbe. 15-20 percig sütjük, míg szép aranybarna lesz. Ez alatt az idő alatt ne nyissuk ki a sütőajtót, mert leereszt a piskóta. Ha megsült, kivesszük a sütőből, hagyjuk a formában kihűlni, majd rácsra tesszük.

A zseléhez

  1. Egy mélyebb, nagyjából 20-25 centiméter átmérőjű tálat kibélelünk frissentartó fóliával, a fóliát pedig vékonyan bekenjük olajjal.
  2. A zselatinlapokat egy tál hideg vízbe áztatjuk és megvárjuk, míg megpuhulnak.
  3. Egy kis lábosban felmelegítjük a meggylevet, majd levesszük a tűzről és beletesszük a kinyomkodott zselatinlapokat. Elkeverjük, a formába öntjük és minimum 2 óráig (vagy amíg teljesen meg nem dermed) hűtőbe tesszük a zselénket.
  4. Ha megszilárdult, óvatosan a piskóta közepére borítjuk a gyümölcszselét.

A csokoládémázhoz

  1. A csokoládét egy mérőpohárba vagy más hőálló edénybe törjük, és rácsorgatjuk az olajat. A tejszínt alaposan felforraljuk, majd nyakon öntjük vele a csokoládét. Így hagyjuk 1-2 percig, hogy a csoki elolvadjon.
  2. Ha a csokoládé megolvadt, egy botmixer segítségével teljesen simára dolgozzuk a mázunkat. Ráöntjük a torta tetejére, egy spatulával elegyengetjük, majd a mázba hurkapálcával keresztben és hosszában csíkokat mintázunk, hogy a tortánk hasonlóan nézzen ki, mint egy piskótatallér.
  3. A tortát legalább egy órára hűtőbe tesszük és csak utána vágjuk szeletekre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 924
  • Feltöltés dátuma: 2024. október 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Óriás piskótatallér
Lakos Benedek 373 recept

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen figyelemreméltó tulajdonsága, emellett borzasztóan egyszerű és látványos sütemény is. És még úgy is hipp-hopp el fog fogyni, hogy szinte elfoglalja az egész asztalt.

Hozzávalók

A piskótához

A zseléhez

A csokoládémázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...