r
Nosalty Logó

Óriás piskótatallér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Óriás piskótatallér
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A zseléhez

A csokoládémázhoz

Összesen 404 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A zseléhez

A csokoládémázhoz

Összesen 4828 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A zseléhez

A csokoládémázhoz

Összesen 213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 404 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.2 g

Zsír

  • Összesen
    236.2 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1382 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3347.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    527 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    523 mg
  • Foszfor
    1507 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577.4 g
  • Cukor
    332 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    911 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1150 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1581 micro
Összesen 4828 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 213 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A piskótához

A zseléhez

A csokoládémázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőnket előmelegítjük 180 fokra. A tortát érdemes minél nagyobb átmérőjű formában sütni, én egy 30 centiméteres tortakarikát használtam. A forma aljára sütőpapírt teszünk, amit enyhén bekenünk olajjal, hogy könnyebben elváljon majd a kisült piskótától. A forma aldalait azonban ne zsírozzuk be, mert a csupasz, forró fémen magasabbra mászik a piskóta, ellenben az olajosról visszacsúszik.
  2. A tojásokat egy tálba tesszük a cukorral, majd robotgéppel 5-7 perc alatt teljesen kihabosítjuk. A tojás legyen fehér és térfogatban triplázódjon meg: innen tudhatjuk, hogy jó.
  3. A tojásos alaphoz csorgatjuk az olajat és azt is gyorsan elkeverjük. Beleszitáljuk a lisztet, sót és sütőport, majd ezeket is gyorsan elkeverjük a robotgéppel.
  4. A piskótamasszánkat az előkészített formába öntjük, majd betoljuk a sütőbe. 15-20 percig sütjük, míg szép aranybarna lesz. Ez alatt az idő alatt ne nyissuk ki a sütőajtót, mert leereszt a piskóta. Ha megsült, kivesszük a sütőből, hagyjuk a formában kihűlni, majd rácsra tesszük.

A zseléhez

  1. Egy mélyebb, nagyjából 20-25 centiméter átmérőjű tálat kibélelünk frissentartó fóliával, a fóliát pedig vékonyan bekenjük olajjal.
  2. A zselatinlapokat egy tál hideg vízbe áztatjuk és megvárjuk, míg megpuhulnak.
  3. Egy kis lábosban felmelegítjük a meggylevet, majd levesszük a tűzről és beletesszük a kinyomkodott zselatinlapokat. Elkeverjük, a formába öntjük és minimum 2 óráig (vagy amíg teljesen meg nem dermed) hűtőbe tesszük a zselénket.
  4. Ha megszilárdult, óvatosan a piskóta közepére borítjuk a gyümölcszselét.

A csokoládémázhoz

  1. A csokoládét egy mérőpohárba vagy más hőálló edénybe törjük, és rácsorgatjuk az olajat. A tejszínt alaposan felforraljuk, majd nyakon öntjük vele a csokoládét. Így hagyjuk 1-2 percig, hogy a csoki elolvadjon.
  2. Ha a csokoládé megolvadt, egy botmixer segítségével teljesen simára dolgozzuk a mázunkat. Ráöntjük a torta tetejére, egy spatulával elegyengetjük, majd a mázba hurkapálcával keresztben és hosszában csíkokat mintázunk, hogy a tortánk hasonlóan nézzen ki, mint egy piskótatallér.
  3. A tortát legalább egy órára hűtőbe tesszük és csak utána vágjuk szeletekre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. október 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Óriás piskótatallér
Lakos Benedek 350 recept

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen figyelemreméltó tulajdonsága, emellett borzasztóan egyszerű és látványos sütemény is. És még úgy is hipp-hopp el fog fogyni, hogy szinte elfoglalja az egész asztalt.

Hozzávalók

A piskótához

A zseléhez

A csokoládémázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek