r
Nosalty Logó

Orgoványi rántott csirkemell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Orgoványi rántott csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
rántott ételek
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Húshoz

Körethez

Összesen 1524 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Húshoz

Körethez

Összesen 6102 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Húshoz

Körethez

Összesen 158 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    93.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4673.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    910 mg
  • Nátrium
    3208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    573 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    564 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 1524 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    313.2 g

Zsír

  • Összesen
    372.6 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1987 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18692.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    371 mg
  • Kálcium
    1183 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    623 mg
  • Foszfor
    3638 mg
  • Nátrium
    12833 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    361.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    2117.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2294 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    116 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    501 micro
  • Kolin:
    1494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2255 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 6102 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Húshoz

Körethez

Elkészítés

Húshoz

  1. Csirkemellhez: 1 gerezd fokhagymát összezúzunk, és a tejbe keverjük, majd megsózzuk, és belerakjuk a hússzeleteket.
  2. Hűtőbe 2-3 órát pácoljuk, majd lecsöpögtetjük.
  3. Vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket a felvert tojásba reszeljük, pirospaprikát pedig a lisztbe keverjük.
  4. Csirkemellet először a pirospaprikás lisztbe, majd a hagymás tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban kisütjük.
  5. Körethez: burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk. Mindegyiket betekerjük 1-1 szelet szalonnába. Olajjal kikent tepsibe tesszük, és 10 percig sütjük.
  6. Vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, felöntjük 1/4 l húslevessel, összeforraljuk.
  7. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Ráöntjük a burgonyára, és 10-15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11832
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Orgoványi rántott csirkemell
Salamon Csilla 1202 recept

Családi összejövetel alkalmára készítettem el. 5 perc alatt elfogyott.:)

Hozzávalók

Húshoz

Körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...