r
Nosalty Logó

Oreokeksz-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Orsoly777
Oreokeksz-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Tészta (Brownie alap)

Krém

Díszítés

Összesen 761 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Tészta (Brownie alap)

Krém

Díszítés

Összesen 9143 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Tészta (Brownie alap)

Krém

Díszítés

Összesen 307 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 761 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    162.2 g

Zsír

  • Összesen
    703.8 g
  • Telített zsírsav
    247 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2014 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6354 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    984 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    563 mg
  • Foszfor
    2016 mg
  • Nátrium
    2588 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    587.8 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    587.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3043 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    1054 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2997 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1507 micro
Összesen 9143 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Tészta (Brownie alap)

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tészta (Brownie alap)

  1. A tejcsokoládét a vajjal gőz fölött megolvasszuk.
  2. A tojásokat a cukorral robotgéppel felverjük, majd beleszitáljuk a lisztet és a kakaót.
  3. Keverjük bele az olvasztott vajas tejcsokoládénkat.
  4. Végül öntsük a tortaformánkba, amit kibélelünk sütőpapírral, és 180°C-on 20 percig süssük.

Krém

  1. A habtejszínt verjük kemény habbá, és tegyük bele a habfixálót.
  2. A sztracsatellás görög joghurtot a mascarponéval keverjük el, majd a habtejszínünket adjuk hozzá.
  3. Törjük fel az oreo kekszünket úgy, hogy legyenek benne nagyobb darabok is, majd keverjük hozzá a krémünkhöz.
  4. A kihűlt tésztánk tetejére kenjük a krémet a tortaformában.
  5. Minimum 5 órát pihentessük, de inkább hagyjuk egy egész éjszakát hűtőben.

Díszítés

  1. Az oreo kekszekből 12 darabról kaparjuk le a krémet, majd aprítóval vagy zacskó konyharuha segítségével törjük morzsává, majd szórjuk le a tortánk tetejét.
  2. A habtejszínünket fixálóval verjük fel, majd tegyük habzsákba, és díszítsük fel tetszés szerint a tortánk tetejét, a maradék oreo kekszünket félbevágjuk, és ízlésesen a tejszínhabot feldíszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3918
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Orsoly777 1 recept

Régebben találtam egy oreo kekszes receptet, csak kicsit felturbóztam. Szerintem így sokkal finomabb :) Aki eddig kóstolta, nagyon megdicsérte, remélem mindenkinél nagy sikere lesz, aki kipróbálja.

Hozzávalók

Tészta (Brownie alap)

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...