Oreokeksz-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Orsoly777
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 35% Zsír
Tészta (Brownie alap)
-
13g tejcsokoládé67 kcal
-
13g vaj96 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
8 kcal
-
6 kcal
Krém
-
42g mascarpone168 kcal
-
63g görög joghurt64 kcal
-
15g oreo keksz70 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
Díszítés
-
17g habtejszín49 kcal
-
4g oreo keksz17 kcal
-
11g oreo keksz52 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
Összesen
761
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 35% Zsír
Tészta (Brownie alap)
-
150g tejcsokoládé803 kcal
-
160g vaj1147 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
91 kcal
-
20g vanillincukor77 kcal
Krém
-
500g mascarpone2020 kcal
-
750g görög joghurt773 kcal
-
176g oreo keksz838 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
Díszítés
-
200g habtejszín584 kcal
-
44g oreo keksz209 kcal
-
132g oreo keksz628 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Összesen
9143
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 35% Zsír
Tészta (Brownie alap)
-
5g tejcsokoládé27 kcal
-
5.4g vaj38 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
11.1g tojás14 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.7g vanillincukor3 kcal
Krém
-
16.7g mascarpone68 kcal
-
25.1g görög joghurt26 kcal
-
5.9g oreo keksz28 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
Díszítés
-
6.7g habtejszín20 kcal
-
1.5g oreo keksz7 kcal
-
4.4g oreo keksz21 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
Összesen
307
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 58.6 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 529.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 216 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 49 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 254 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 250 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
761
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 162.2 g
Zsír
-
Összesen 703.8 g
-
Telített zsírsav 247 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 2014 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6354 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 984 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 563 mg
-
Foszfor 2016 mg
-
Nátrium 2588 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 587.8 g
-
Cukor 295 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 587.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3043 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 329 micro
-
Kolin: 1054 mg
-
Retinol - A vitamin: 2997 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 553 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1507 micro
Összesen
9143
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
307
kcal
Hozzávalók
Tészta (Brownie alap)
-
150 g tejcsokoládé
-
160 g vaj
-
4 ek cukor
-
6 db tojás
-
120 g finomliszt
-
40 g cukrozatlan kakaópor
-
2 csapott ek vanillincukor
Krém
-
500 g mascarpone
-
3 dl habtejszín
-
2 csomag habfixáló
Díszítés
-
200 ml habtejszín
-
4 db oreo keksz
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
Tészta (Brownie alap)
- A tejcsokoládét a vajjal gőz fölött megolvasszuk.
- A tojásokat a cukorral robotgéppel felverjük, majd beleszitáljuk a lisztet és a kakaót.
- Keverjük bele az olvasztott vajas tejcsokoládénkat.
- Végül öntsük a tortaformánkba, amit kibélelünk sütőpapírral, és 180°C-on 20 percig süssük.
Krém
- A habtejszínt verjük kemény habbá, és tegyük bele a habfixálót.
- A sztracsatellás görög joghurtot a mascarponéval keverjük el, majd a habtejszínünket adjuk hozzá.
- Törjük fel az oreo kekszünket úgy, hogy legyenek benne nagyobb darabok is, majd keverjük hozzá a krémünkhöz.
- A kihűlt tésztánk tetejére kenjük a krémet a tortaformában.
- Minimum 5 órát pihentessük, de inkább hagyjuk egy egész éjszakát hűtőben.
Díszítés
- Az oreo kekszekből 12 darabról kaparjuk le a krémet, majd aprítóval vagy zacskó konyharuha segítségével törjük morzsává, majd szórjuk le a tortánk tetejét.
- A habtejszínünket fixálóval verjük fel, majd tegyük habzsákba, és díszítsük fel tetszés szerint a tortánk tetejét, a maradék oreo kekszünket félbevágjuk, és ízlésesen a tejszínhabot feldíszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3918
- Feltöltés dátuma: 2017. június 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Orsoly777
1 recept
Régebben találtam egy oreo kekszes receptet, csak kicsit felturbóztam. Szerintem így sokkal finomabb :) Aki eddig kóstolta, nagyon megdicsérte, remélem mindenkinél nagy sikere lesz, aki kipróbálja.