r
Nosalty Logó

Ördögi csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lbara
Ördögi csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

Csokimáz

Összesen 524 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

Csokimáz

Összesen 4195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

Csokimáz

Összesen 399 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 524 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    215.3 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2265.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    1127 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    566.7 g
  • Cukor
    371 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1523 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 4195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 399 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Csokimáz

Elkészítés

A tésztához

  1. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, ha kihűlt, megdaráljuk. A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
  2. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a diómorzsát, a sütőport, szódabikarbónát és a sót. Egy kisebb tálba 2 dl meleg vízben feloldjuk a kakaóport.
  3. Egy nagyobb keverőtálban robotgéppel kikeverjük a puha vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat. Mikor már jó habos, belekeverjük a kakaós masszát, majd apránként a lisztet.
  4. 24 cm átmérőjű, kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformába öntjük a tésztát és kb. 30 perc alatt megsütjük.
  5. Sütőrácson hűtjük, majd félbevágjuk. A torta alsó felét visszahelyezzük a sütőformába, megkenjük 6-8 ek sárgabarack lekvárral, rátesszük a torta tetejét, majd bevonjuk a csokimázzal.

Csokimáz

  1. A csokimáz hozzávalóit egy kis lábasban lassú tűzön, állandóan kevergetve összeforraljuk.
  2. Ha már langyosra hűlt, bevonhatjuk vele a tortánk tetejét.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8477
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Stahl Judit-féle csokitortát kicsit megvariáltam. Gyorsan elkészíthető és nagy sikert arató recept! 

Hozzávalók

A tésztához

Csokimáz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...