r
Nosalty Logó

Omlós rizses pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Omlós rizses pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 670 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 4019 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 275 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 670 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.2 g

Zsír

  • Összesen
    184.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3501.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    935 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    513 mg
  • Foszfor
    1420 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496.6 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1051 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 4019 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

Elkészítés

tésztához

  1. Egy nagyobb tálban elmorzsoljuk a lisztet a margarinnal.
  2. Ezután hozzáöntjük a vizet, és gyors mozdulatokkal szép, egynemű tésztát gyúrunk.
  3. A cipót letakarjuk frissen tartó fóliával, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük.

töltelékhez

  1. Egy fazékba kimérjük a tejet, és beletesszük a vaníliás cukrot. Feltesszük a tűzre. Amikor már jó forró a tej, beleöntjük a rizst, és kevergetve kb. 15 percig főzzük.
  2. Ezután levesszük a tűzről, és belekeverjük az őrölt mandulát. Félretesszük, hogy készre dagadjon.
  3. A tojások sárgájához öntjük a cukrot, és habosra keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük.
  4. A langyos rizsbe először a cukorral kikevert tojássárgáját tesszük, majd óvatosan beleforgatjuk a habot.
  5. A hűtőből elővett tésztát vékony lappá nyújtjuk, és kibéleljük vele a kivajazott sütőformát. Ezután a rizses masszát beleöntjük, és elegyengetjük. A maradék tésztából különböző formákat szabhatunk, amellyel kidíszíthetjük a süti tetejét.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1959
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 15.

Ajánló

Mandula helyett el lehet készíteni 15 dkg kókuszreszelékkel, úgy is nagyon finom lesz. Az ínyencek megkoronázhatják a pite szeletet egy-egy kanál finom lekvárral vagy tejszínhabbal. Ha a tetejére tészta díszeket teszünk, akkor a tojások sárgájából egy mokkáskanálnyit elveszünk, és kevéske tejjel felhígítjuk. A díszeket ezzel kenjük meg, így nem kell egy egész tojást elhasználni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Omlós rizses pite
Lizinka_ 604 recept

Nagyon finom, vanília illatú sütemény. Ezt kérte családom a hétvégi ebéd után desszertnek. Ügyes kezű kisfiam pedig gyönyörű díszeket készített a maradék tésztából a pite tetejére.

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...