r
Nosalty Logó

Omlós lekváros linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Omlós lekváros linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Linzer

Töltelék-teteje

Összesen 523 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Linzer

Töltelék-teteje

Összesen 5233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Linzer

Töltelék-teteje

Összesen 429 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 523 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    267.9 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5079.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    767 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1589 mg
  • Nátrium
    2314 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    647.3 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1964 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1924 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    460 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 5233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 429 kcal

Hozzávalók

Linzer

Töltelék-teteje

Elkészítés

Linzer

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral, a szódabikarbónával, a cukrokkal. Belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgákat, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha szükséges, hozzáadjuk a tejfölt is (nekem nem volt rá szükségem, persze sokat számít, hogy mekkora a tojássárgája). A tésztát 4 egyforma részre osztjuk, folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. Az idő leteltével az első tésztagombócot enyhén lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk, és beleemeljük egy 20x30-as tepsibe. Egy villával megszurkáljuk, a tetejét megkenjük 4 evőkanál lekvárral, rászórunk kb. 2 evőkanál babapiskóta morzsát, majd rásimítjuk a már közben kinyújtott második lapot is. Ezt is megszurkáljuk, megkenjük 4 evőkanál lekvárral, megszórjuk 2 evőkanál babapiskóta morzsával, és betakarjuk a harmadik kinyújtott lappal. Végül ezt a lapot is megszurkáljuk, rákenjük a maradék lekvárt, rászórjuk a maradék morzsát is, és rásimítjuk az utolsó tésztalapot.
  3. Az utolsó lap tetejét lekenjük tojássárgájával, óvatosan és enyhén megszurkáljuk, majd bőven megszórjuk a dióval. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
  4. Teljes kihűlés után tetszőleges szeletekre vágva szervírozzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 6782
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A minap kutakodtam Nagymamámtól rám maradt, közel 100 éves, már megsárgult lapú, kézzel írott süteményes füzetében. Ott akadtam rá. Igaz Ő 3 féle lekvárt ír a lapok töltéséhez, de mivel most csak sárgabarackom volt bontva, így azzal készítettem el. A tetejét sem a nyers tojássárgás krémmel vontam be, mert őszintén szólva attól meg félek. De így is nagyon finom lett.

Hozzávalók

Linzer

Töltelék-teteje

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...