Omlós kacsacomb ropogós burgonyával és Unicum Lakkal Lakatos Márktól
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
145 °C
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
Kacsa
-
300g kacsacomb873 kcal
-
150g burgonya87 kcal
-
25g aszalt szilva60 kcal
-
135g vöröshagyma49 kcal
-
12g kakukkfű12 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
200g alma94 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g vörösbor128 kcal
-
50g unicum116 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
1g fahéj2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Lakk
-
150g vörösbor128 kcal
-
50g unicum116 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
1g fahéj2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1700
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
Kacsa
-
600g kacsacomb1745 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
50g aszalt szilva120 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
24g kakukkfű24 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
400g alma187 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g vörösbor255 kcal
-
100g unicum231 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
2g fahéj5 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Lakk
-
300g vörösbor255 kcal
-
100g unicum231 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
2g fahéj5 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3396
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
Kacsa
-
24.2g kacsacomb70 kcal
-
12.1g burgonya7 kcal
-
5 kcal
-
10.9g vöröshagyma4 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
16.1g alma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12.1g vörösbor10 kcal
-
4g unicum9 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.1g fahéj0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Lakk
-
12.1g vörösbor10 kcal
-
4g unicum9 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.1g fahéj0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
135
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31 g
Zsír
-
Összesen 85.9 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1097.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 197 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 539 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.5 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 804.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 497 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
1700
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.1 g
Zsír
-
Összesen 171.7 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 328 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2195.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 394 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 297 mg
-
Foszfor 1077 mg
-
Nátrium 332 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 185 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1609.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 304 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 136 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 232 mg
-
Retinol - A vitamin: 216 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 995 micro
-
β-crypt 91 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 256 micro
Összesen
3396
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 88.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
Kacsa
-
2 db kacsacomb
-
3 közepes db burgonya
-
3 db vöröshagyma
-
8 szál kakukkfű
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 db alma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 dl vörösbor
-
1 dl unicum
-
3 db csillagánizs
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db fahéj
-
10 szem fekete bors
Lakk
-
3 dl vörösbor
-
1 dl unicum
-
3 db csillagánizs
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db fahéj
-
10 szem fekete bors
-
10 g cukor
-
1 csipet só
Elkészítés
Kacsa
- A combokat megtisztítjuk, majd levágjuk a bütykét. Sózzuk, borsozzuk és félrerakjuk.
- Felvágunk 2 nagy vöröshagymát, félbevágunk 3 gerezd fokhagymát, és egy kiolajozott tepsibe tesszük, ráhelyezzük a combokat.
- A kacsa alá kb. 2-3 deci vizet öntünk, és pár kakukkfűágat rakunk alá. A hagymára rátesszük a cikkre vágott burgonyát és az almacikkeket, illetve az Unicumba áztatott aszalt szilvákat. A combokat fedő/fólia nélkül 145 fokon 1 óra 50 percig sütjük, az utolsó 5-6 percben 200 fokon rágrillezhetünk, ha még nem vagyunk elégedettek a bőr ropogósságával.
- Egy lábasban feltesszük a vörösbort és az Unicum Szilvát, majd kiégetjük belőle az alkoholt. Amikor elaludt a láng, a borhoz adjuk a csillagánizst, egy rúd fahéjat, 2 gerezd fokhagymát, egy csipet sót, 10 g cukrot és egész borsot. Egy pár percig forraljuk, majd leszűrjük egy másik lábasba, és tovább forraljuk egészen addig, amíg szirupos állaga nem lesz. Ezt egy kanál segítségével tudjuk ellenőrizni, ha bevonja enyhén a kanál hátulját, akkor gyönyörű lakkot fog képezni a kacsa bőrén. A végén ecsettel bekenjük a már ropogósra sült combok tetejét.
- Sütés hőfoka: 145 °C
- Sütés ideje: 110 perc
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 35219
- Feltöltés dátuma: 2019. január 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ha valami egészen különlegeset szeretnél készíteni karácsonyra, ajánljuk figyelmedbe ezt a Lakatos Márk receptet.