r
Nosalty Logó

Omlett Jolimamától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Jolimami
Omlett Jolimamától
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az omletthez

Az ízesítéshez ízlés szerint

373
Kalória
13.6g
Fehérje
24.3g
Szénhidrátok
24.3g
Zsír
103.6g
Víz
220.6g
Koleszterin
1.3g
Rost
3.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az omletthez

Az ízesítéshez ízlés szerint

Összesen 373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az omletthez

Az ízesítéshez ízlés szerint

Összesen 745 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az omletthez

Az ízesítéshez ízlés szerint

Összesen 157 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    103.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    302 micro
  • Lut-zea
    1088 micro
Összesen 373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1142 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    207.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    914 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    2176 micro
Összesen 745 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    127 micro
  • Lut-zea
    458 micro
Összesen 157 kcal

Elkészítés

Az omletthez

  1. A tojásokat a sóval alaposan, habosrafelverjük. Minél habosabb a tojás, annál könnyebb lesz a lepényünk.
  2. Hozzákeverjük a lisztet és a tejfölt, a palacsintatésztához hasonló sűrűségű tésztát keverünk (a tojások méretétől illetve a tejföl minőségétől függően az alapanyagok módosíthatók).
  3. Ha van a hűtőben elfekvő felvágott vagy sajt, azt kisebb darabokra vágva szintén belekeverjük, de enélkül is finom lesz.
  4. Fűszerezzük: bors, szerecsendió kerülhet bele.
  5. A szalonnát felkockázzuk, és pár csepp olajon üvegesre sütjük, erre öntjük a tojásos masszát.
  6. Először magas, majd közepes hőfokon sütjük, kb. 3 percig, majd lapáttal megfordítjuk, és a másik oldalt is kb. 3 percig, közepes hőfokon sütjük.
  7. Tálra téve díszítjük, salátát vagy savanyúságot kínálunk hozzá, különösen ajánlom a céklát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Mi is van a hűtőben, amit már felbontottunk, és jó lenne, ha elfogyna? Dobozos tejföl, egy darabka sajt, kockázott bacon, pár tojás, céklasaláta - és már meg is született az ötlet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!