Olívás-sherrys kacsa
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
TV Paprika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
417g kacsahús563 kcal
-
10 kcal
-
30g csirke alaplé2 kcal
-
10g fehérbor8 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
612
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
2500g kacsahús3375 kcal
-
50g zöld olajbogyó58 kcal
-
180g csirke alaplé13 kcal
-
60g fehérbor49 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
3671
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
81.7g kacsahús110 kcal
-
1.6g zöld olajbogyó2 kcal
-
5.9g csirke alaplé0 kcal
-
2g fehérbor2 kcal
-
5.2g sárgarépa2 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
119
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 76.7 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 321 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1578.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 863 mg
-
Nátrium 484 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 357.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 302 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 228 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 825 micro
-
β-karotin 2011 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
612
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 460.3 g
Zsír
-
Összesen 162.7 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1925 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9470.5 g
-
Cink 48 mg
-
Szelén 350 mg
-
Kálcium 411 mg
-
Vas 64 mg
-
Magnézium 513 mg
-
Foszfor 5176 mg
-
Nátrium 2901 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 2142.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1811 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 167 mg
-
D vitamin: 75 micro
-
K vitamin: 144 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 134 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 673 micro
-
Kolin: 1368 mg
-
Retinol - A vitamin: 600 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 12064 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 791 micro
Összesen
3671
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 162 micro
-
β-karotin 394 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
-
2.5 kg kacsahús
-
180 ml csirke alaplé
-
0.5 tk kakukkfű
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Áztassuk meleg vízbe az olajbogyót. Sózzuk-borsozzuk a kacsát kívülről és belülről is. Kötözzük össze konyhai spárgával. Tegyük egy tepsibe, és szurkáljuk meg egy villával. Süssük kb. 1 órán át.
- Közben pároljuk puhára az olajon egy tűzálló tálban a hagymát, a sárgarépát és a fokhagymát.
- A kacsát vágjuk darabokra, emeljük ki a gerincét és a bordáit. A húsdarabokat tegyük tűzálló tálba. A tepsiben kisült zsírt is öntsük a tálba, majd öntsük a tepsibe a levest, kapargassuk fel a leragadt húsdarabkákat, és ezt a levet szűrjük a kacsára.
- Vegyük ki a vízből az olajbogyót, és a borral, a kakukkfűvel, a petrezselyemmel együtt adjuk a kacsához. Sózzuk, borsozzuk és forraljuk fel. Fedjük le, és főzzük még 1 órán át, míg a kacsa meg nem puhul. Forrón tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 2950
- Feltöltés dátuma: 2015. január 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
TV Paprika
35 recept
A frissen sült ropogós kacsasültnek kevés párja van a világon. Igazi ízorgia, a klasszikus konyha mesterdarabja, mégis számos módon variálható és fűszerezhető. Elkészítése nem bonyolult, de egy kis odafigyelést kíván.Kínáljunk mellé krokettet vagy krumplipürét.