r
Nosalty Logó

Olívaolaj-torta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Petra
Olívaolaj-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 657 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 3951 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 315 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 657 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    285.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    196 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2374.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    1094 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.3 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    256 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1261 micro
Összesen 3951 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A citrusokat alapos mosás után lábasba tesszük, felenegedjük vízzel, hogy teljesen víz alatt legyenek, felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és fél órán át gyöngyöztetjük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk.
  2. Közben a tojásokat a cukorral 6-8 percig robotgéppel verjük.
  3. Majd hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport. Beleöntjük az olívaolajat, és néhány óvatos, mozdulattal összeforgatjuk.
  4. A mandulát szárazon felhevített serpenyőben illatosra pirítjuk, és durvára vágjuk. A masszához adjuk.
  5. A kihűlt narancs és citrom puha héját hajszálvékonyan, a fehér rész nélkül levágjuk (mondhatni műtjük...), majd robotgépben pürésítjük. Ezt is az előzőekhez adjuk.
  6. Pár körkörös mozdulattal egyenletesen eloszlatjuk a mandulát és citruspépet a tésztában.
  7. Kiolajozott, az alján sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába simítjuk a masszát és kb. háromnegyed óra alatt megsütjük. Tűpróba! (Ha nagyon pirulna a teteje, fóliával letakarjuk.)
  8. Miután kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15082
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már a neve is sokat sejtetően csengett ennek a sütinek. A "gyanu" beigazolódott, rég ízlett valami ennyire: könnyű, már-már légies, egyáltalán nem édes tészta, benne a roppanós manduladarabok. Az olívaolaj is emlékeztet minden pillanatban, kiről nevezték el a tortát, de egyáltalán nem tolakodóan teszi ezt. És a citrusokat még nem is említettem... A csodálatos recept a BBC Good Food-ról való.  

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...