r
Nosalty Logó

Oldalas mustárspenóttal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
DiaNatura
Oldalas mustárspenóttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1379 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1040.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2217 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    377 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    21770 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    9329 micro
Összesen 690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    106.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2080.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    695 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    722.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4434 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    319 micro
  • K vitamin:
    754 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    14854 micro
  • β-karotin
    43539 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    18659 micro
Összesen 1379 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1230 micro
  • β-karotin
    3604 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1545 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az oldalast megsózzuk, az aprított zöldfűszerekkel megszórjuk és alufólia alatt sütni kezdjük.
  2. A sárgarépákat meghámozzuk, felkarikázzuk, megszórjuk reszelt szerecsendióval és a vajon egy kis víz hozzáadásával puhára pároljuk.
  3. Amikor kész tányérra szedjük, és a serpenyőben maradt vajon a megtisztított mustárspenót leveleket megdinszteljük.
  4. Az oldalasról levesszük a fóliát, és pár percigpirulni hagyjuk a tetejét.
  5. Ha kész, a répával és a spenóttal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2017
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
DiaNatura 132 recept

A mustárspenótot anyukámtól kaptam, a kertjében terem mázsaszámra. Nevével ellentétben egyáltalán nics mustár aromája, inkább a sült radicchio salátára emlékeztetet. Mindenesetre isteni finom lett és nagyon hamar elkészült! A sárgarépa is sikert aratott a csemeték körében, a szerecsendió nagyon feldobta, az oldalast pedig a zöldfűszerek tették ínycsiklandóvá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ez a 4 tipp segít, hogy a legfrissebb húst tudd...

A legtöbben hentesnél, szuper-, hipermarketben vagy a piacon szerzik be a nyers húst. Kevesek mondhatják el magukról, hogy biztosan mindig friss alapanyag kerül az asztalra állattenyésztő ismerős által vagy éppen azért, mert saját maga foglalkozik állattartással. Mi most abban segítünk, hogy mindig a legfrissebb húst tudd választani a pultból.

Nosalty

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...